27 October 2010

Nasi Lemak

Salam sukadukakami

lame tak update belog..
hari ni aku nak cite psal pengalaman aku masak

aku ni MEMANG TAK RETI masak langsung
setakat masak nasi dan goreng telur lepas la

lepas aje kahwin,aku kene lalui semua tu
no MAMA lagi..ok shida!!!!

sebulan lepas kawen,hari-hari call mama
tanye "CAM NE NAK MASAK NI...TU..."
3 bulan aku kat rumah, kire cam training masak by my self la..

siap tulis resepi dan tampal kt peti ais lagi
aduhhh...abes la aku lepas ni
tapi dengan usaha dan azam (wahhh..cam nak jawab EXAM lak)
aku makin lame, makin pandai la
(puji diri sendiri sket!)

ahad lepas, si jack mintak aku masak nasi lemak
lepas tanye Cik Salmah a.k.a BFF aku
aku BERJAYA memasak NASI LEMAK !

si jack siap amek daun pisang lagi
die kate "kalo ada daun pisang wangi sket"

wahhhh...memang seumur hidup aku tak penah masak nasi lemak
tup...tup...boleh masak...nak seribu daya OK !

tadaaaaa...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

breakfast pagi ahad

nasi lemak ShahidaAzlini

penangan nasi lemak..

12.30 si jack dah bantai tido...die kate aku letak ubat tido ke dalam nasi lemak
nak gelak pon aku...ingat mama aku punye nasi lemak ajer ngantok
aku punye pon same

WAKAKAKKAKAKAK !!!

name ANAK MAMA...

10 comments:

sk said...

wah terer2.. sy dulu 1st time masak nasi lemak tak berapa menjadi. nak kena practise lg sblm kawen nih. hahaha

ShahidaAzlini said...

ok la..sedap la rase nye..x tau la kalo org lain rase...

btol tu..kene stdy psal masakan b4 kawen..senang..

Leonora Halim said...

tahniahhhhhhh........ :) no worries... masak itu satu perkara yg tidak susah... rajin ke idak jek.. ekekkeke....

ShahidaAzlini said...

thank u leonara...

btol tu..rajin ngn malas ajer..skrg nie i suke pulak masak..alik kije mest nk masak..hhehe :)

Cik Puan Fara said...

11bln kawen, sy xpenah msk nasi lemak lg. tp nasi dagang pernah la :)

ShahidaAzlini said...

hehee...shida nasi dagang x pandai..
nie pon baru2 blajar...hehehe

~ thalhazlin ~ said...

wow. yummy!! sket? ;p

ShahidaAzlini said...

leh...weekend nie leh masak tok husband..heheh

Leonora Halim said...

masak tok hubby? cannibal?? *larikkkkkkkkkkk* :D :D :D

ShahidaAzlini said...

hehehehe....jgn lariiikkkk...