16 November 2010

Selamat Hari Raya Korban

salam sukadukakami

sukadukakami nak ucapkan

Align Center

SELAMAT HARI RAYA KORBAN

: first time raya haji dekat kajang
: first time raya haji dengan Jack
: first time CUTI raya haji SEHARI
: khamis dah kije dah

anyway, mohon maap dekat semua


11 November 2010

5 bulan Shida + Jack

salam sukadukakami

hari ni genap
5 bulan perkahwinan kami
sungguh tak sangka..
masa berlalu dengan cepat

hope kami bahagia selalu
hope kami dapat anak cepat
hope rezeki kami murah selalu
hope aku lulus exam MTest sabtu ni

sayang Mr.Jack so MUCH


shahida + jack

buku MTest

salam sukadukakami

hari ni aku nak kongsi cite pasal MTest sabtu ni
aku ada dgr yang kalo nak LULUS MTest ni
kene lulus test INSAK
sebab soalan die 135 soalan
dalam mase 30 minit
jangka masa utk 1 minit dalam 4-5 soalan

gile cepat nak buat
semalam aku and jack ke Kedai Buku dekat Kajang
masuk ajer kedai buku,malas nak cari
terus tanye salegurl

me: "buku MTest ada tak?"
salegurl: "sudah habis"
me:"ape!,abes...cepat btol"
salegurl: "ramai yang cari"

laku betol buku MTest ni
exam kan serentak 1 malaysia...
last die salegurl tu bagi aku buku INSAK
lega gile..at least ada jugak buku tok aku buat rujukan
harga die murah ajer..RM6.50

ni la buku MTest INSAK

sambil buat kije sambil study...
semalam singgah umah MIL aku
siap mintak adek ipar aku buku rujukan PMR
gile ko soalan math tak boleh gune kalkulator

mati aku nanti...
wish me luck for MTest sabtu ni...
sape-sape yang akan menduduki MTest
aku nak ucapkan GOOD LUCK semua

hope kite same-same dapat jadi CIKGU

09 November 2010

KPLi

salam sukadukakami

lame gile x update belog ni
bz dengan training sekarang nie..byk kije
kene siapkan projek

semalam result tok MTest KPLi keluar
aku apply ari tu...
bile check aku telah dipanggil utk EXAM KPLi
good luck for ME

minat jadi cikgu???
minat jugak...


Tahniah !

exam KPLi hari sabtu ni..jam 9 pagi
serentak utk semua negeri

sila check jika anda apply

http://kpli.moe.gov.my/mtest11/index.cfm




27 October 2010

Nasi Lemak

Salam sukadukakami

lame tak update belog..
hari ni aku nak cite psal pengalaman aku masak

aku ni MEMANG TAK RETI masak langsung
setakat masak nasi dan goreng telur lepas la

lepas aje kahwin,aku kene lalui semua tu
no MAMA lagi..ok shida!!!!

sebulan lepas kawen,hari-hari call mama
tanye "CAM NE NAK MASAK NI...TU..."
3 bulan aku kat rumah, kire cam training masak by my self la..

siap tulis resepi dan tampal kt peti ais lagi
aduhhh...abes la aku lepas ni
tapi dengan usaha dan azam (wahhh..cam nak jawab EXAM lak)
aku makin lame, makin pandai la
(puji diri sendiri sket!)

ahad lepas, si jack mintak aku masak nasi lemak
lepas tanye Cik Salmah a.k.a BFF aku
aku BERJAYA memasak NASI LEMAK !

si jack siap amek daun pisang lagi
die kate "kalo ada daun pisang wangi sket"

wahhhh...memang seumur hidup aku tak penah masak nasi lemak
tup...tup...boleh masak...nak seribu daya OK !

tadaaaaa...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

breakfast pagi ahad

nasi lemak ShahidaAzlini

penangan nasi lemak..

12.30 si jack dah bantai tido...die kate aku letak ubat tido ke dalam nasi lemak
nak gelak pon aku...ingat mama aku punye nasi lemak ajer ngantok
aku punye pon same

WAKAKAKKAKAKAK !!!

name ANAK MAMA...

25 October 2010

gempak gile video ni

salam sukadukakami

tetibe aku rase cm gempak gile video ni
mmg lawa sangat...

tapi jangan salah sangka

cstproduction NOT CS (CindidSyndrome)

name macam lebih kurang same..
aku tengok pon ingat CindidSyndrome nye customer

anyway, bride and groom ni mmg sporting gile

click kat sini

20 October 2010

20.10.2010

salam sukadukakami

wahhh.today is the nice day
sebab tarikh hari ni mmg lawa

20.10.2010

memang cantik for the nikah day but
hari tak brape sesuai.tengah-tengah hari dalam seminggu

dihari yang bahagia ini aku berdoakan agar :-

kami : panjang umur
kami : bahagia selalu
kami : cepat dapat anak
kami : senang selalu

lastly aku berdoa agar aku dapat kije tetap cepat
(aku sekarang ni tgh training )


i love u so much JACK

HAPPY 20.10.2010
to ALL

14 October 2010

6 years with U

salam sukadukakami

happy DAY...hari ni aku and jack genap 6 tahun saling berkenalan
macam-macam penah kami lalui
perit,manis,masam,pahit sume ada

aku nak ucapkan

Happy Anniversary Sayang

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

i love u so much

13 October 2010

kongsi cerita bersama

salam sukadukakami

aku ada cite yang nak share dengan blogger-blogger semua
bagi yang akan berkahwin, dah kahwin, baru kawen (cam aku ni)
hargai la SUAMI anda..

Suami saya adalah serorang jurutera, saya mencintai sifatnya yang semulajadi dan saya menyukai perasaan hangat yang muncul dihati saya ketika bersandar dibahunya.3 tahun dalam masa perkenalan dan 2 tahun dalam masa pernikahan, saya harus akui, bahawa saya mulai merasa letih…lelah, alasan-alasan saya mencintainya dulu telah berubah menjadi sesuatu yang menjemukan. Saya seorang wanita yang sentimental dan benar-benar sensitif serta berperasaan halus.

Saya merindui saat-saat romantis seperti seorang anak kecil yang sentiasa mengharapkan belaian ayah dan ibunya. Tetapi, semua itu tidak pernah saya perolehi. Suami saya jauh berbeza dari yang saya harapkan. Rasa sensitifnya kurang. Dan ketidakmampuannya dalam menciptakan suasana yang romantis dalam perkahwinan kami telah mematahkan semua harapan saya terhadap cinta yang ideal. Suatu hari, saya beranikan diri untuk mengatakan keputusan saya kepadanya, bahawa saya inginkan penceraian. ”Mengapa?” Dia bertanya dengan nada terkejut.

“Siti letih, Abang tidak pernah cuba memberikan cinta yang saya inginkan.” Dia diam dan termenung sepanjang malam di depan komputernya, nampak seolah-olah sedang mengerjakan sesuatu, padahal tidak.Kekecewaan saya semakin bertambah, seorang lelaki yang tidak dapat mengekspresikan perasaannya, apalagi yang boleh saya harapkan daripadanya? Dan akhirnya dia bertanya.

“Apa yang Abang boleh lakukan untuk mengubah fikiran Siti?” Saya merenung matanya dalam-dalam dan menjawab dengan perlahan.

“Siti ada SATU soalan, kalau Abang temui jawapannya di dalam hati Siti, Siti akan mengubah fikiran Siti; Seandainya, Siti menyukai sekuntum bunga cantik yang ada di tebing gunung dan kita berdua tahu jika Abang memanjat gunung-gunung itu, Abang akan mati. Apakah yang Abang akan lakukan untuk Siti?”

Dia termenung dan akhirnya berkata, “Abang akan memberikan jawapannya esok.” Hati saya terus gundah mendengar responnya itu.

Keesokan paginya, dia tidak ada di rumah, dan saya menenui selembar kertas dengan coretan tangannya di bawah sebiji gelas yang berisi susu hangat yang bertuliskan. ..

‘Sayangku, Abang tidak akan mengambil bunga itu untukmu, tetapi izinkan Abang untuk menjelaskan alasannya.” Kalimah pertama itu menghancurkan hati saya. Namun, saya masih terus ingin membacanya.

“Siti boleh mengetik di komputer dan selalu mengusik program di dalamnya dan akhirnya menangis di depan monitor, Abang harus memberikan jari-jari Abang supaya boleh membantu Siti untuk memperbaiki program tersebut.”

“Siti selalu lupa membawa kunci rumah ketika Siti keluar, dan Abang harus memberikan kaki Abang supaya boleh menendang pintu, dan membuka pintu untuk Siti ketika pulang.”

“Siti suka jalan-jalan di shopping Kompleks tetapi selalu tersasar dan ada ketikanya sesat di tempat-tempat baru yang Siti kunjungi, Abang harus mencari Siti dari satu lot kedai ke satu lot kedai yang lain mencarimu dan membawa Siti pulang ke rumah.”

“Siti selalu sengal-sengal badan sewaktu ‘teman baik’ Siti datang setiap bulan, dan Abang harus memberikan tangan Abang untuk memicit dan mengurut kaki Siti yang sengal itu.”

“Siti lebih suka duduk di rumah, dan Abang selalu risau Siti akan menjadi ‘pelik’. Dan Abang harus membelikan sesuatu yang dapat menghiburkan Siti di rumah atau meminjamkan lidah Abang untuk menceritakan hal-hal kelakar yang Abang alami.”

“Siti selalu menatap komputer, membaca buku dan itu tidak baik untuk kesihatan mata Siti, Abang harus menjaga mata Abang agar ketika kita tua nanti, abang dapat menolong mengguntingkan kukumu dan memandikanmu. “

“Tangan Abang akan memegang tangan Siti, membimbing menelusuri pantai, menikmati matahari pagi dan pasir yang indah. Menceritakan warna-warna bunga yang bersinar dan indah seperti cantiknya wajahmu.”

“Tetapi sayangku, Abang tidak akan mengambil bunga itu untuk mati. Kerana, Abang tidak sanggup melihat air matamu mengalir menangisi kematian Abang.”

“Sayangku, Abang tahu, ada ramai orang yang boleh mencintaimu lebih daripada Abang mencintai Siti.”

“Untuk itu sayang, jika semua yang telah diberikan oleh tangan, kaki, mata Abang tidak cukup bagi Siti. Abang tidak akan menahan diri Siti mencari tangan, kaki dan mata lain yang dapat membahagiakan Siti.”

Airmata saya jatuh ke atas tulisannya dan membuatkan tintanya menjadi kabur, tetapi saya tetap berusaha untuk terus membacanya lagi.

“Dan sekarang, Siti telah selesai membaca jawapan Abang. Jika Siti puas hati dengan semua jawapan ini, dan tetap inginkan Abang tinggal di rumah ini, tolong bukakan pintu rumah kita, Abang sekarang sedang berdiri di luar sana menunggu jawapan Siti.” “Tetapi, jika Siti tidak puas hati, sayangku…biarkan Abang masuk untuk mengemaskan barang-barang Abang, dan Abang tidak akan menyulitkan hidupmu. Percayalah, bahagia Abang bila Siti bahagia.”

Saya terpegun. Segera mata memandang pintu yang terkatup rapat. Lalu saya segera berlari membukakan pintu dan melihatnya berdiri di depan pintu dengan wajah gusar sambil tangannya memegang susu dan roti kesukaan saya.

Oh! Kini saya tahu, tidak ada orang yang pernah mencintai saya lebih dari dia mencintai saya. Itulah cinta, di saat kita merasa cinta itu telah beransur-ansur hilang dari hati kita kerana kita merasa dia tidak dapat memberikan cinta dalam ‘kewujudan’ yang kita inginkan, maka cinta itu telah hadir dalam ‘kewujudan’ yang tidak pernah kita bayangkan sebelum ini. cuba kita ambil ikhtibar dari cerita ini..

.

.

.

.

.

.

.

saya sayang awak

Nikah Day

salam sukadukakami

seperti yang aku janji..
aku akan post entry pasal W-Day aku
mule dengan nikah...

pelamin nikah ni aku gune pelamin sanding ajer
sbb aku buat kat rumah..jom layan gambar

bantal bulat tu aku beli kt Jusco ajer
RM 19.90 ajer...macam-macam kaler ada

tudung and veil tu adek aku buat

jack muke cuak

mendengar penerangan dari jurunikah

bermula majlis akad

alhamdulillah..

suke lak aku...

mama

papa

sedey sangat lps jack lafas nikah

bersama kakak and adek-adek ku

with my family...

12 October 2010

4 bulan sudah

salam sukadukakami

finaly aku dapat jugak update belog aku ini
nnt aku akan upload gmbr kawen ku
sekarang ni mood konvo jap..
semalam aku and jack genap 4 bulan
dan semalam jugak hari yg bersejarah buat AKU

HARI KONVO KU



wahhh...11.10.10

yang sedey nye Papa and Mama aku x dapat datang
papa tak brape sehat..aku doakan papa sehat selalu

jom layan gambar

jack tolong betolkan hood

mak tolong pinkan

suke betol aku

with Mak and Abah ( wakilkan Papa and Mama)

with jack and parents

we

classmate

7 tahun kami bersama

couple and married

26 August 2010

come back !

salam sukadukakami....


lame gile tinggal belog niii...
sekarang ni aku dah duk rumah sendiri
tapi SEWA la..not BELi...

so line tenet tak der lagi..
lepas ini akan datang cite-cite besttt..
about my W-Day

tunggguuuu


30 May 2010

jemputan walimatururus

*iklan melekit
salam sukadukakami

Dengan penuh rasa syukur,
saya dan pasangan ingin menjemput sahabat blogger,





26 May 2010

44 Pantang Larang Bakal Pengantin

salam sukadukakami

Apabila telah ditetapkan hari perkahwinan bermakna bermulalah pantang
larang buat bakal mempelai itu. Apa yg ditetapkan harus diikuti utk
kebaikan diri mereka. Ia bukanlah menjaid kewajipan tetapi sudah menjadi
satu budaya dlm masyarakat melayu. Walaupun bakal pengantin zaman sekarang
jarang disebutkan perkara ini kepada mereka, tidak rugi jika apa-apa
pantang larang yg difikirkan sesuai masih boleh diikuti.


1. Jangan keluar dengan pasangan selama 40 hari sebelum diijabkabul utk
mengelakkan tohmahan masyarakat. Selain itu ia bertujuan utk mengawal
nafsu. Ia juga utk menimbulkan perasaan rindu dendam. Perasaan yg timbul
akan membuatkan wajah pengantin lebih berseri.

2. Jgn tidur dirumah orang takut terkena ilmu. Ia juga utk menjaga nama
baik keluarga.

3. Jgn bebas keluar kemana-mana kerana takut disantau oleh mereka yg
mempunyai niat tidak baik.

4. Jgn makan nasi dgn gulai berkuah beberapa bulan sebelum naik pelamin
bagi mengelakkan perut buncit.

5. Elakkan makan ulam yg berbau busuk seperti petaidan jering.

7. Jgn bercermin terutama selepas maghrib ke atas bagi mengelak diri dari
perkara sihir.

8. Jgn membuang air kecil dan air besar serentak di dlm air contohnya dlm
sungai, kolah kerana ia boleh melemahkan organ seks.

9. Elakkan minum air bergas kerana ia mempunyai gula dan gas yg tinggi dan
boleh menyebabkan kencing manis.

10. Kurangkan makan makanan yg manis kerana jika terkena kencing manis,
lelaki tersebut menghadapi masalah berat tika bersama.

11. Elakkan mandi malam kerana tidak elok untuk sendi-sendi.

12. Kawal makan iaitu sekali makan setiap hari (mengikut sesetengah adat)

13. Kaum lelaki elakkan memakai seluar dalam yg ketat pada waktu malam dan
tidur meniarap kerana tidak bagus utk organ seks kerana darah tidak
mengalir.

14. Elakkan terlalu banyak makan makanan laut kerana ia mengandungi banyak
toksid.

15. Tiga bulan sebelum berkahwin, mula membuat urutan supaya pengantin
mempunyai tenaga.

16. Amalkan makan telur ayam kampung seminggu 2 kali yg dicampur madu dan
lada hitam yg ditumbuk utk menambah tenaga.

17. Bagi mereka yg banyak angin, minum air halia utk membuang angin.

18. Belajar ilmu rumahtangga drpd org yg berpengalaman dan sudah berkahwin
tentang rahsia memikat isteri supaya rumahtangga aman dan damai.

19. Jgn memuaskan nafsu dengan cara sendiri.

20. Cukupkan waktu tidur tujuh hingga lapan jam sehari.

21. Elakkan minum minuman keras dan merokok.

22. Elakkan terkena cahaya matahari kerana dikhuatiri hitam dan tidak
berseri pada hari perkahwinan.

23. Elakkan minum air soya kerana ia sejuk dan tidak elok utk alat kelamin.

24. Amalkan makan jamu supaya malam pengantin tidak mengecewakan.

25. Banyakkan baca surah-surah bagi mengelakkan gangguan syaitan. Sentiasa
mengingati Allah.

26. Jgn makan sebebas-bebasnya kerana ketika ini sistem dalaman tidak
stabil.

27. Jgn terlalu terdedah kepada keluarga lelaki (simpan diri).

28. Jgn berembun atau keluar malam bagi mengelakkan unsur jahat.

29. Jgn bercelak atau berlangir serta memotong rambut seminggu sebelum
ijabkabul.

30. Jika telah nikah gantung tidak boleh bersama.

31. Selepas nikah mesti ada peneman tidur sebelum bersama. Ia bertujuan utk
menghangatkan lagi kemesraan.

32. Bilik lelaki atau wanita jgn dikosongkan. Mesti ada orang atau ahli
keluarga terdekat tidur di dalam bagi mengelak dr dikhianati org.

33. Jgn buat kerja yg berat. Bila pengantin membuat kerja berat, dia akan
berasa penat dan mudah terjadi nya gangguan emosi.

34. Jaga pertuturan agar tidak menimbulkan rasa sakit hati.

35. Elakkan makan dan minum seperti sayur bersifat sejuk seperti kangkung,
bayam, timun, jambu batu dan air kelapa agar muka nampak segar.
36. Jgn cukur kening ditakuti akan menghilangkan seri muka.

37. Sebelum menjadi pengantin, katil kelamin tidak boleh ditiduri oleh
pengantin kerana tidak manis.

38. Lempar baju di atas bumbung rumah tanpa diketahui oleh org lain bagi
mengelakkan hujan turun ketika majlis berlangsung.

39. Dilarang memandang cermin ketika disolek oleh juruandam kerana
dikhuatiri hilang seri.

40. Kedua pengantin dilarng bercakap ketika bersanding kerana kurang manis
dipandang tetamu.

41. Jgn makan kepala ayam nanti mengantuk masa bersanding.

42. Dilarang membuang alis kerana perbuatan tersebut akan menghilangkan
seri wajah buat pengantin lelaki.

43. Jgn makan bersulam air kerana dikhuatiri menyebabkan perut menjadi
buncit.

44. Elakkan keluar rumah tanpa tujuan kerana angan-angan yg tinggi
menjelang perkahwinan dikhuatiri bakal pengantin mengalami kemalangan jika
berada diluar.


Orang-orang tua Melayu dahulu selalu mengingatkan anak cucunya supaya tidak
melanggar pantang larang. Melanggar pantang larang samalah dengan tidak
mendengar nasihat.

20 May 2010

come back HOME

salam sukadukakami

hey...windu nye kt blogger sume..
windu nak update belog..
tapi tenet kat rumah nie asik ON OFF..

sakit jiwa aku..dah musim panas skrg nie..
aku dah balik ke rumah..
banyak kije nak buat..

skrg nie mama and papa aku bz edarkan kad
tiap-tiap malam kuar ke rumah-rumah kenalan

hari nie aku gi pejabat agama
untuk amek surat kebenaran NIKAH

wahhhh...dah x lame ajer lagi...
persiapan cam separuh lagi..
bz...bz...bz..bz...mode skrg nie

maap jika tak update belog
(cam ramai ajer bace belog aku nie)

BUSY MODE
SORRY

13 May 2010

like this pic

salam sukadukakami

aku sebenarnye nak wat pre-Wed
tapi mase ajer yg tak der
tapi akan ku usahakan nanti

abes stdy aku terus kene balik rumah
uruskan psal W-Day
aku suke gambar nie sebab ala-ala pre-Wed


gambar ni membe aku amek
time tu kawan Jack kawen
time nikah..kene la pakai Putih

amek berkat la katekan..
candid OK gambar tu
tu yg aku suke...

11 May 2010

1bulan Lagik

salam sukadukakami

jom counting bersama



LAGIK

bantal

salam sukadukakami

wahhh...windu nye nak update belog
semalam jack cuti, kami berjalan-jalan lah
semalam last la kami ber'dating' sebelum kawen

so,hajat semalam nak cari bantal dan cadar
mane lagi tempat yang nak di tuju kalo bukan
IKEA

kami kene ikea, gi isi perut dulu
pastu baru la berjalan-jalan

MACY di Ikano ada buat sale gile-gile
bantal memang murah
aku ape lagi terus capai la..
tgk bolster pillow dari rm69.90 jadi rm15
mau tak terbeliak bijik mate aku tgk(nasib tak tercabut)

terus aku pegang la..salegirl tu siap leh ckp,
"baik u beli skrg,kalo weekend nie sure habis"
pastu die leh wat luahaan perasaan lagi

"ari tu i beli rm35, skrg nie jadi rm20.70 ajer bantal ni"
"ni jenama bagus maa, dreamland lagi"
(ayat nak suruh aku beli la tu)

SALE MACY DI IKANO HINGGA 16may
CEPAT KE SANE
(ayat cm iklan lak)

setelah dibelek-belek, aku pon beli 2 bantal dan 1 bolster
memang berbaloi la beli sbb bantal nye kualiti
tido adalah bende yang paling penting dlm hidup
bantal pon kene la yang berkualiti tinggi


gambar sebagai hiasan

09 May 2010

Happy Mother Day

salam sukadukakami

sempat update belog aku nie
tesis tak siap lagi...

today is Mother Days..



Selamat Hari Mama (aku call mama)

sayang mama sangat-sangat


* cepat siapkan tesis anda

03 May 2010

Presentation FYP

salam sukadukakami





doakan aku present esok dengan elok
present Final Year Projek

lepas present aku boleh tumpukan
200% dekat W-Day aku nanti

GOOD LUCK FOR MY SELF

AMIN

30 April 2010

Accessories Pengantin

salam sukadukakami

bace title dah tau ape bende kan?
pepagi lagi dah bukak blog
gi blog b2b yang lain
kongsi pengalaman dan pendapat same-same

td tengah jelajah ke belog-belog B2B
aku berminat untuk kongsi ini

Accessories Pengantin
bagi yang tidak menyewa baju
boleh la membeli sebab aku rase nak sewa pon harga same cam beli
baik beli(betol x)
kalo korunk rase berbaloi la
aku tak beli sebab baju sewa ajer

suke aku sebab ada mutiara

ada macam ladies diyana tak?

ni yang org selalu pakai time nikah

harga nye pon leh tahan..
tapi aku rase cam kt jalan Tar lagi murah
(mydin pon ada jual jugak tau)

tapi untuk dikongsi bersama tak salah kan
ini blog die

http://accessoriespengantin.blogspot.com/

*sharing is caring right?

29 April 2010

Bunting Stand

salam sukadukakami

enrty ini mengenai bunting stand
aku dah buat bunting,so kene ada stand nye la

memula aku cadang nak gantung ajer kat tiang khemah nanti
tapi aku takut bunting tu akan berpusing
(kalo kene angin sure terbang-terbang)

so aku deside nak gune bunting stand
aku cari kat internet,bapak mahal
ada yang sampai SERATUS lebih
paling murah pon RM55 excluded posting
gile ape,gune 5 jam ajer...

so,aku and jack ke kajang town
salegirl kat kedai kad kahwinku.com cakap ada kedai jual bunting stand
kat kedai kad kahwin kat kajang town
so,lepas amek bunting kami terus ke sane

wahhh...memang teruja...
murah ajer...just RM35 ajer..
bunting stand yang PALING murah...
ok la..gune 2x ajer...belah aku and jack
(lepas ini leh wat sewa,ok x?)

X-Stand

uncle kedai tu memang baik
siap ajar kiteorg cara untuk pasang lagi
sebab kan bunting ini jenis X-stand
kami kene tebuk lobang kat bunting
uncle tu cas 1 lobang RM1 ajer..
8 lobang RM 8 ajer...
murah kan !

bahagian atas stand

bahagian kaki stand

nampak simple dan mudah dipasang
tetapi ianya memerlukan 3 ORANG tu nok nak pasang ni
sorang nak pegang atas,
sorang nak jaga kaki die,
sorang nak kene pegang bunting.

kedai ini dekat sebelah KIMIE Kajang
berhadapan dengan Maybank Kajang Town
name kedai die

ONE STOP PRINTING HOUSE
(lupe lak alamat die.hik)

happy birthday MAMA

* stiky entry for 24hours
salam sukadukakami

hari ini 28 hb April
hari yang cukup bermakne
beliau adalah salah seorang orang kuat dalam W-Day ku
beliau adalah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Bonda ku sayang
hari ini hari LAHIR Mama ku

Puan Rosniah Saad

HAPPY BIRTHDAY MAMA

semoga mama panjang umur
semoga murah rezeki selalu
semoga mama sukses selalu
semoga mama and papa bahagia selalu

mama bertuah sebab tahun ini mama dapat 2 hadiah
1: dapat menantu lelaki PERTAMA
2: mama dapat kereta baru (TQ papa)

cucu tahun depan kot..insyaAllah


i love u so much
MAMA

28 April 2010

perihal Songkok Nikah

salam sukadukakami

hari isnin hari tu jack cuti
sebab nak ke Jalan Masjid India mencari SONGKOK
kami dah gi OMAR ALI di Alamanda
tapi tak der stok,so kene la ke Wisma Yakin
memang banyak pilihan kedai songkok
tapi anda kene pandai tawar-menawar

nape OMAR ALI?
mybe sebab name ayah jack
OMAR HASHIM
(gurau ajer)

takder la,ianya sebab harga die ok
produk die kualiti,jahitan yang kemas
kualiti baldu tebal, bukan yang jenis nipis
(puji sikit ajer..hehehe)

songkok untuk nikah aku suka yang tinggi
but jangan la terlalu tinggi

sebab bapak aku penggemar songkok yang tinggi
pak cik aku pon same

papa ku dengan songkok nye

pak cik ku dengan songkok nye


jack cari songkok 4inci 1/2
harga songkok rm75 tapi lepas diskaun just RM60
bekas songkok plastik ini RM15 lepas diskaun just RM10
lepas aku tawar menawar (tawar menawar tu PENTING)

bekas plastik ini kalis air
tak rugi beli sebab leh simpan songkok
untuk jangka masa yang lame
( 10 tahun leh tahan tak ?)

songkok jack

amacam,tinggi tak? model jap