31 December 2011

10 SukaDuka 2011

salam sukadukakami

hari ini hari yang terakhir dalam tahun 2011
pejam celik..pejam celi...dah habis 1 tahun
usia perkahwinan kami pon nak masuk 2 tahun

kejap aje..rase baru bulan lepas kahwin
tahun 2011 memberi makna yang mendalam buat aku
pelbagai suka dan duka sepanjang tahun 2011
menangis,ketawa..macam-macam ada


aku nak senaraikan 10 perkaran TERINDAH 2011
(termasuk suka dan duka)


1: tawaran bekerja di TM

2: kejutan hadiah birthday en.suami

3: first time aku masuk hutan dan panjat bukit

4: open house raya di rumah sewa ku

7: pertama kali sambut Raya Aldilfitri di Kg Segamat

5: papa sakit : dari IJN ke Hospital kemaman ke Hospital KT ke Kuantan Medical Centre
ini saat dimana familyku diduga pelbagai dugaan dan cabaran
alhamdulillah sekarang,papa aku sihat selepas pembedahan
Syukur pada MU YA ALLAH


6: sambut raya haji/korban di Kuantan Medical Center

8: En.Suami buat kejutan dengan hantar bunga kat opis for 1st anniversary

9: first time belajar menganyam ketupat

10: last SukaDuka aku dlm 2011 adalah dimasukkan ke HUM Specialist Centre


banyak perkara yang aku lalui sepanjang setahun 2011
tahun 2011 aku jadikan sebagai tahun yang sangat mencabar bagi aku
hanya TUHAN saja paham perasaan/keadaan aku
aku dpt belajar pelbagai perkara buat dlm hidup aku
belajar mengawal perasaan

jadi aku berharap tahun 2012 akan memberi sinar baru buat aku
sinar yang berCAHAYA buat aku utk tabah hadapi dugaan/ujianNYA

"SEMAKIN DEKAT KITA DENGAN NYA, SEMAKIN BANYAK UJIAN YG DTG UTK MENGUJI KITA"
semoga aku dpt mencari CAHAYA yang hilang


"Ya ALLAH Ya Tahunku,makbulkanlah DOA hamba mu ini"
AMIN.AMIN.AMIN..

30 December 2011

kahwin cepat atau lambat tetap org cakap jugak

salam sukadukakami

saja nak share

KAHWIN HANTARAN MURAH :"ish! murahnya hantaran dia, ni mesti sengkek ni!"

KAHWIN HANTARAN MAHAL : "ish! mahalnya? nak jual anak apa?"

KAHWIN UMUR MUDA : "ish! muda-muda dah kawen, ini mesti ade buat benda tak baik ni...
tah-tah dah termengandung!"

KAHWIN UMUR LAMBAT : "ish! dah tua baru nak kawen, tu la muda-muda tak nak kawen, org da beranak-pinak dia br nak kawen... tak laku kot!"

KAHWIN BUAT MAJLIS KECIL : "ish! ni kawen ke ape? kedekutnya, makanan pun ntah pape bukan selalu, buatlah besar sket!"

KAHWIN BUAT MAJLIS BESAR : "ish! besarnye majlis... kalah anak DATUK. nak berlagaklah tu, macam anak die je nak kawen kat dunia ni..tah-tah kawin buat personal loan!"
.
.
.
.
.
.
.
.
.

BERSANGKA BAIKLAH, JANGAN DENGAR KATA ORANG,
DENGAR KATA ALLAH! HIDUP INSYAALLAH BAHAGIA.
NAK KAHWIN TAK SUSAH TAPI MEREKA DAN KITA YANG BUAT KAHWIN JADI PAYAH!..

27 December 2011

ular dalam rumah!

salam sukadukakami

..hari ini aku tak buat ape pon dekat rumah..
..main internet aje..
..cari barang...online shopping sikit-sikit(sikit ke?)..

..malam pula saje masuk bilik stor mama..

..hajat nak cari bear yang dah lame beli..
..terasa windu nak tido dengan bear tu..

..tetibe jupe ULAR..
..waaaaaaaaa...
..adik aku kene patuk ular tuuuuu..
..nasib sempat snap gambar..
..nak tgk...jap..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ni la die gambar time kejadian


..WAKAKAKKAKA..
..memang lawak gile..
..pecah perut aku gelak..

..ini la activity dekat rumah bile berkumpul adik-beradik..
..lupe pulak aku dah KAHWIN..
..main macam budak-budak kata mama..

26 December 2011

kerteh with love

salam sukadukakami

aku dah selamat sampai kerteh sabtu yang lalu
sampai rumah papa and mama dalam pukul 10 malam.

1week at kerteh without en.suami
sangat rindu

23 December 2011

Balik Kampung

salam sukadukakami

esok aku akan balik rumah parents aku..
tak sabar nak jupe Papa and Mama..

dah nak dekat sebulan tak jupe...
last jupe Raya Haji...tu pon aku raya dekat hospital


I LOVE MY FAMILY SO MUCH

gambar lps aku nikah : 1 year ago

21 December 2011

Pencarian Abaya

salam sukadukakami

sejak MC lelame ni..asik duduk dpn pc aje...

dari layan sakit walaupon tak sakit..
(otak kite akan ckp sakit sbb kite kata sakit)
baik main internet...ada jugak benda yg bagus..
buat research sana sini

kalo aku buat master,sure dah grad
wakakakakaka
(MASTER OF SHOPPING RESEARCH)
kelas ko shida !

last month aku ikut en.suami ke LOW YAT
membeli PC...ada terpandang minah arab ni pakai abaya
punya la lawa...



abaya ni SANGAT CANTIK OK!



*misi mencari abaya bermula...XOXO

wordless-wednesday

salam sukadukakami

3 tahun lepas


20 December 2011

berpantang!

salam sukadukakami

dah seminggu aku berpantang...
seksa jugak...tapi tok kebaikkan aku tahan aje..

byk tanye and buat research mengenai BERPANTANG lps operate
aku operate tak besar hanya minor sahaja...
itu pon cume tebuk 4 lubang dekat bahagian perut

tetapi cara penjagaan seperti org baru lps bersalin
aku dpt rase mcm mane org bersalin BERPANTANG

hari-hari aku pakai stokin. tak nak bagi angin masuk.
takut perut kembung. pakai sweter sepanjang hari


geli gamat

MIL aku siap belikan GELI GAMAT.
sebab geli gamat dapat keringkan jahitan cepat.
MIL aku belikan jenama healin. harganya dalam RM67 sj


Mama and Papa aku tak sbr nk aku balik kerteh.
IKAN HARUAN dah tunggu aku...tidakkkkkkkkkkkkkkkk
macam mane la rase ikan haruan tu...

ikan haruan

ni ke rupe nye?gerun aku tgk
janji cepat sembuh ,aku rela makan

*doc bagi cuti SEBULAN..manyak syokkkkkk tp borink tak boleh kuar

19 December 2011

aku pulak operation

Salam sukadukakami

lame pulak rase tak update belog ni.
last week aku kene admit deka HUKM specialist center.
4 bulan lepas aku disahkan ada CYST dekat ovari kiri dan kanan

time dgr tu,rase nak nangis and meraung...
gile ko tak nangis...

dengan semangat yg family/mama/papa/husband aku bg
aku buat keputusan tok operate

wad songket HUKM

sehari sebelum operation.

before tu aku buat byk research..syukur,sumenye bg feedback yg positif
sekarang ni aku sedang berehat dirumah aje,next week baru balik kerteh..
Doakan aku sehat and cpt2 dpt baby

07 December 2011

Papa Selamat Operation

Salam

lame gile tak update dlm belog ni...
sejak En.Suami a.k.a Jack(bahasa lame) sudah beli PC baru
baru seronok sikit nak menaip...
dah lame woiiii tak menaip ni...Teringat kije Data Entry dlu dekat CIMB bank

Last 2week PAPA telah selamat jalani operation buang BESI dekat kaki kanan
basi akibat dr excident 4 tahun lepas..

teramat la syukur kerana operation ni sgt risiko..

*akan ke Hospital,buat checkup badan. DOA kan kami dpt rezeki cpt

04 November 2011

selamat hari raya aidiladha


Salam sukadukakami

selamat hari raya aidiladha
SEMUA


*Tahun ni aku raya di Hospital

03 November 2011

Syukur pada MU

salam sukadukakami


syukur sangat kepada MU...
hari ini aku DAPAT SURAT LANTIKAN TETAP

TAHNIAH NURUL SHAHIDA AZLINI MUSTAFFA

*thank u BOS yang byk membantu




nota kaki: aku berharap semoga papa cepat sembuh.AMIN

02 November 2011

Doa Murah Rezeki




semoga lepas ni rezeki dpt anak pulak
AMIN

* nak surat permanent CEPAT bos...

14 September 2011

Wordless Wednesday

Salam

3 tahun lepas

sekarang

banyak perubahan antara kami
alhamdulillah..syukur

semoga hubungan kami kekal selamanya

13 September 2011

Raya 2011

Salam sukadukakami

dah lame nye tak update belog...
hari-hari bukak belog tgk ajer...

hari tahun ni giliran Jack pulak
so,aku beraya di SEGAMAT. negeri kelahiran encik husband
tetapi disebabkan cuti raya pjg, aku amek keputusan utk balik trg 2 hari sebelum raya
sempat la berpuasa bersama Mama and Papa tersyg

mmg gamak + kecoh rumah..semua ada...
2 hari berbuka dengan mama,macam-macam mama masak
masak utk MENANTU kesygan beliau...

raya pertama aku beraya di SEGAMAT..
first time beraya di kg..mmg lain suasana disana
tetapi agak kelam kabut sedikit la..mybe sebab ramai

tapi aku pagi-pagi dah melalak..sure la..ingat kat mama + papa
lepas bersalam dengan Jack, kami bersalam dengan family MIL

macam baru lepas nikah ajer

posing jap

bersama FIL and atok

2 menantu beraya bersama

kami suami isteri

bersalam kazen Jack.teringat adik aku

raya ke 2 - ptg

raya ke 2 -pg

raya ke 3, aku dah balik terengganu. bersama FIL
datang beraya kat rumah mama + papa
sayang nye tak der amek gambar pon.
sebab excited nak jupe mama + papa
gambar raya bersama mama + papa pon tak de..
memang sedey gile...
tahun depan aku posing banyak-banyak
tungguuuuu

ok la..ini la kisah raya aku.
banyak cite, suka duka aku beraya di kg si Jack ni
kesimpulannya kene byk bersabar

05 August 2011

Hari Jadi Saya


Salam

hari nie hari jadi aku...
macam biase..aku kije..balik kije bukak pose kat rumah ajer
esok pon kije..lps kije baru kuar dengan Jack

semoga kami cepat dpt baby.
*doakan aku and Jack ye kawan-kawan
AMIN


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

AMIN


01 August 2011

Selamat Berpuasa

Salam

selamat berpuasa semua

semalam aku bersahur di rumah MIL
tetapi hari ni aku bukak puasa dekat opis
sorry Jack sebab terpaksa bukak puasa sorang-sorang
esok aku cuti...yahoooo...nak masak puas-puas


29 July 2011

Lawak Jumaat

Salam

jom bace lawak gi pagi jumaat ini

Berikut adalah nama Isteri di HP Suami (hasil survey majalah ......).

Baru menikah: MY LOVELY WIFE
1 thn menikah: MY WIFE
5 thn menikah: HOME
10 thn menikah:IBU PEJABAT
15 thn menikah: BILIK GERAKAN
20 thn menikah: BOS:
25 thn menikah: WRONG NUMBER
30 thn menikah: WONG EDAN
35 thn menikah: MAK LAMPIR…
.

27 July 2011

Wordless Wednesday

Salam


Thank for everthing

27 June 2011

slient is the best !

Salam sukadukakami

lately nie aku macam suke diam ajer..
bukan aku sombong tapi aku tak rase nak bercakap dengan orang lain
kecuali org yg rapat dengan aku ajer..

mybe aku memikirkan banyak perkara yang lebih penting dari bercakap
sume orang ingat aku ni sombong,baran,asik tak der mood ajer
aku rase tersisih kerana beberapa perkara
aku rase cam tak diperlukan lagi

mybe aku ajer kot yang rase cam tu

mybe mood aku dah sampai ke KERTEH TRG...

* i need my mom right now


23 June 2011

TIPS CINTA SUAMI ISTERI

1. Cium tangan suami dan dahi isteri setiap kali sebelum berpisah ke tempat kerja    masing-masing.

2. Jika berpisah lebih dari sehari seperti untuk tugasan luar daerah, tambah rutin harian tadi dengan pelukan dan ciuman di bibir.

3. Walau sesibuk mana sekali pun, luangkan masa untuk menelefon pasangan sekurang-kurangnya sekali walau sekadar untuk bertanya apa yang sedang dilakukan.

4. Sentiasa ucapkan kata-kata sayang seperti I love you sepenuh hati sebelum keluar kemana-mana, menamatkan perbualan di telefon dan sebelum tidur.

5. Sentiasa mencari peluang untuk makan tengah hari bersama kerana pastinya ia tiada gangguan anak-anak jika pada hari berkerja.

6. Amalkan bertanya apa yang berlaku sepanjang hari selepas pulang dari kerja sebagai tanda mengambil berat dan memberi peluang pasangan meluahkan perasaan.

7. Luangkan masa untuk berbual tentang apa sahaja dari isu rumah tangga hinggalah politik semasa sebelum tidur.

8. Mudah berbaik jika berlaku sebarang pertelingkahan,jangan biar berlarutan walau untuk satu jam sekali pun apatah lagi berhari-hari.

9. Temani pasangan semasa menonton rancangan kegemaran mereka walau sambil membaca akhbar misalnya kerana apa yang penting ada berada disisi.

10. Jangan sesekali berpisah tempat tidur walau anak sudah berderet atau usia sudah meningkat kerana ia adalah salah satu amalan penting untuk mengeratkan kasih sayang.

11. Amalkan sembahyang berjemaah semasa di rumah, berdoa bersama serta bersalam-salaman selepasnya.

12. Biasakan bergilir gelas atau pinggan semasa makan serta tidak segan atau geli untuk menghabiskan makanan atau minuman isteri atau suami.

13. Sesekali buatlah kejutan seperti membeli hadiah atau kad untuk peristiwa tertentu, memakai pakaian dalam yang seksi atau apa sahaja yang anda tahu pasangan pasti menyukainya.

14. Senda gurau dalam rumah tangga amat penting, ceritalah sesuatu yang kelakar, teka teki atau apa sahaja yang membolehkan anda ketawa bersama.

15. Sentiasa kenang pengorbanan masing-masing seperti susah payah isteri melahirkan anak dan suami yang berkerja keras menyara keluarga.

16. Sesekali tukar gaya penampilan agar ada kelainan serta untuk mengelakkan pasangan merasa jemu.

17. Apa sahaja masalah yang timbul, berterus terang dan berbincang bersama untuk menyelesaikannya.

18. Sentiasa menyimpan tekad untuk menjadi suami/isteri yang baik dalam rumah tangga bahagia kerana fikiran positif akan memudahkan anda mencapai matlamat tersebut.

19. Jika amalan-amalan di atas tidak pernah dilakukan sehingga anda membacanya hari ini, jadikanlah ia sebagai titik permulaan untuk melakukannya tanpa rasa ragu dan malu

Sekian terima kasih....


*sharing is caring

*caring is loving


22 June 2011

Wordless Wednesday

Salam sukadukakami

i miss my mum,
i miss my dad,
i miss my room,
i miss my home,

*not in the mood
*tak nak cakap dengan sape-sape kecuali my family and hubby
*JGN CAKAP DENGAN AKU

19 June 2011

Happy Father's Day

salam sukadukakami

HAPPY FATHER'S DAY to all fathers in world.

happy father's day to my PAPA and my FIL
happy father's day to Jack in advance...

i love u all so much

papa,aaa sayang papa...
papa telah byk berkorban untuk aaa..
dari masuk kolej sampai la aaa kawen...sume PAPA uruskan untuk aaa.
memang tak dapat nak balas semua tu.
aaa akan cube buat yang terbaik untuk papa
cube jadi insan yang berjaya di mata papa

walaupon aaa la yang paling degil,paling nakal
sampai SPM kantoi sbb asik bercinta ajer
tetapi papa tak penah marah...dulu aaa selalu cakap yang papa tak sayang
aaa, tapi sebenarnye papa sayang semua anak-anak perempuan papa.
papa hanya nak kan yang terbaik untuk anak-anak perempuan papa.

finaly KAMI semua tidak penah menghampakan papa.
aku berjaya hingga ke menara gading walaupon aku kantoi time SPM
.walaupon PAPA marah aku sbb tak dapat pinjaman MARA dulu.
terus nangis aku.bak kate papa "shiela ni RATU air mate"
tegur sikit terus nangis,marah sikit terus nangis,tak kene sikit nak nangis,
lapar pon nangis....sebab tu aku ni manje terlebih...kije asik nak nangis ajer.
time kahwin pon nangis,baru kuar bilik time tok kadi panggil pon dah UWAAAAAAAA...
duduk depan PAPA time nk nikah pon uwaaaaaaaaaaa....

abes baju papa basah sbb aku nangis

aaa doakan PAPA panjang umur dan murah rezeki selalu
aaa doakan PAPA dikurniakan kesihatan yang sihat selalu
aaa doakan PAPA bahagia selalu dengan MAMA


uwaaaaaaa....aku nak balik KERTEH....mama,papa,kakak,dikmie,yanny,adek....
aaa nak BALIKKKKKKKKKK....




*mood sedey gile
*tak der semangat nak gi kije
*asik nak nangis ajer

15 June 2011

Wordless Wednesday

salam sukadukakami

jom serbu PIZZA HUT fot today...
jimat..jimat...


just print and redeem.

14 June 2011

1 year celebration

salam sukadukakami

last Saturday ari tu, kami genap 1 tahun.
sebabkan aku kije pagi,so kami sambut pada petang hari ajer.
kami ke Bangsar Village. Just borak-borak and lepaking ajer.
kami bercadang untuk sambut our anniversary kami dekat Melaka bulan depan.
INSYAALLAH

so,this is small celebration saje...
tapi yang tak disangka,si Jack leh hantar BUNGA kat opis aku
selalu nye aku tgk drama ajer buat macam tu,tetiba si Jack buat.
mau tak nangis aku....abes pak guard tengok aku...


Thank u so much Jack.

pink rose

at bangsar village



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Im wearing:
3/4 sleeves top from TESCO,
scarf from Chic Shawl,
Sembonia Handbeg (hantaran handbeg),
VINCCI flat shoes,
Bangle from
Adibahrisha Idris
Blue Turquoise maxi skirt from LALAPOP

13 June 2011

Tumblr

Salam sukadukakami

aku tak de kije kat opis..
so gatai-gatai tangan create tumblr..
so,rerajin tengok la..

my TUMBLR

azizi and azihan W-Day


Salam Sukadukakami

cam aku janjikan,aku akan buat entry pasal W-day adek ipar aku
w-day adek kepada Jack...kire aku dpt adik ipar la..
yg menariknye, aku , adek ipar aku and biras aku ni SEBAYA

mude lak rase kakak ipar ni..hehhehe...
jom layan gambar...

pelamin yg cantik

penyambut tetamu...disebabkan aku ni menantu sulong,aku ikut ajer MIL aku

welcome to my family

new family member...menantu perempuan ke-2

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

setahun sudah kami...rase macam baru kawen bulan lepas :)