27 June 2011

slient is the best !

Salam sukadukakami

lately nie aku macam suke diam ajer..
bukan aku sombong tapi aku tak rase nak bercakap dengan orang lain
kecuali org yg rapat dengan aku ajer..

mybe aku memikirkan banyak perkara yang lebih penting dari bercakap
sume orang ingat aku ni sombong,baran,asik tak der mood ajer
aku rase tersisih kerana beberapa perkara
aku rase cam tak diperlukan lagi

mybe aku ajer kot yang rase cam tu

mybe mood aku dah sampai ke KERTEH TRG...

* i need my mom right now


23 June 2011

TIPS CINTA SUAMI ISTERI

1. Cium tangan suami dan dahi isteri setiap kali sebelum berpisah ke tempat kerja    masing-masing.

2. Jika berpisah lebih dari sehari seperti untuk tugasan luar daerah, tambah rutin harian tadi dengan pelukan dan ciuman di bibir.

3. Walau sesibuk mana sekali pun, luangkan masa untuk menelefon pasangan sekurang-kurangnya sekali walau sekadar untuk bertanya apa yang sedang dilakukan.

4. Sentiasa ucapkan kata-kata sayang seperti I love you sepenuh hati sebelum keluar kemana-mana, menamatkan perbualan di telefon dan sebelum tidur.

5. Sentiasa mencari peluang untuk makan tengah hari bersama kerana pastinya ia tiada gangguan anak-anak jika pada hari berkerja.

6. Amalkan bertanya apa yang berlaku sepanjang hari selepas pulang dari kerja sebagai tanda mengambil berat dan memberi peluang pasangan meluahkan perasaan.

7. Luangkan masa untuk berbual tentang apa sahaja dari isu rumah tangga hinggalah politik semasa sebelum tidur.

8. Mudah berbaik jika berlaku sebarang pertelingkahan,jangan biar berlarutan walau untuk satu jam sekali pun apatah lagi berhari-hari.

9. Temani pasangan semasa menonton rancangan kegemaran mereka walau sambil membaca akhbar misalnya kerana apa yang penting ada berada disisi.

10. Jangan sesekali berpisah tempat tidur walau anak sudah berderet atau usia sudah meningkat kerana ia adalah salah satu amalan penting untuk mengeratkan kasih sayang.

11. Amalkan sembahyang berjemaah semasa di rumah, berdoa bersama serta bersalam-salaman selepasnya.

12. Biasakan bergilir gelas atau pinggan semasa makan serta tidak segan atau geli untuk menghabiskan makanan atau minuman isteri atau suami.

13. Sesekali buatlah kejutan seperti membeli hadiah atau kad untuk peristiwa tertentu, memakai pakaian dalam yang seksi atau apa sahaja yang anda tahu pasangan pasti menyukainya.

14. Senda gurau dalam rumah tangga amat penting, ceritalah sesuatu yang kelakar, teka teki atau apa sahaja yang membolehkan anda ketawa bersama.

15. Sentiasa kenang pengorbanan masing-masing seperti susah payah isteri melahirkan anak dan suami yang berkerja keras menyara keluarga.

16. Sesekali tukar gaya penampilan agar ada kelainan serta untuk mengelakkan pasangan merasa jemu.

17. Apa sahaja masalah yang timbul, berterus terang dan berbincang bersama untuk menyelesaikannya.

18. Sentiasa menyimpan tekad untuk menjadi suami/isteri yang baik dalam rumah tangga bahagia kerana fikiran positif akan memudahkan anda mencapai matlamat tersebut.

19. Jika amalan-amalan di atas tidak pernah dilakukan sehingga anda membacanya hari ini, jadikanlah ia sebagai titik permulaan untuk melakukannya tanpa rasa ragu dan malu

Sekian terima kasih....


*sharing is caring

*caring is loving


22 June 2011

Wordless Wednesday

Salam sukadukakami

i miss my mum,
i miss my dad,
i miss my room,
i miss my home,

*not in the mood
*tak nak cakap dengan sape-sape kecuali my family and hubby
*JGN CAKAP DENGAN AKU

19 June 2011

Happy Father's Day

salam sukadukakami

HAPPY FATHER'S DAY to all fathers in world.

happy father's day to my PAPA and my FIL
happy father's day to Jack in advance...

i love u all so much

papa,aaa sayang papa...
papa telah byk berkorban untuk aaa..
dari masuk kolej sampai la aaa kawen...sume PAPA uruskan untuk aaa.
memang tak dapat nak balas semua tu.
aaa akan cube buat yang terbaik untuk papa
cube jadi insan yang berjaya di mata papa

walaupon aaa la yang paling degil,paling nakal
sampai SPM kantoi sbb asik bercinta ajer
tetapi papa tak penah marah...dulu aaa selalu cakap yang papa tak sayang
aaa, tapi sebenarnye papa sayang semua anak-anak perempuan papa.
papa hanya nak kan yang terbaik untuk anak-anak perempuan papa.

finaly KAMI semua tidak penah menghampakan papa.
aku berjaya hingga ke menara gading walaupon aku kantoi time SPM
.walaupon PAPA marah aku sbb tak dapat pinjaman MARA dulu.
terus nangis aku.bak kate papa "shiela ni RATU air mate"
tegur sikit terus nangis,marah sikit terus nangis,tak kene sikit nak nangis,
lapar pon nangis....sebab tu aku ni manje terlebih...kije asik nak nangis ajer.
time kahwin pon nangis,baru kuar bilik time tok kadi panggil pon dah UWAAAAAAAA...
duduk depan PAPA time nk nikah pon uwaaaaaaaaaaa....

abes baju papa basah sbb aku nangis

aaa doakan PAPA panjang umur dan murah rezeki selalu
aaa doakan PAPA dikurniakan kesihatan yang sihat selalu
aaa doakan PAPA bahagia selalu dengan MAMA


uwaaaaaaa....aku nak balik KERTEH....mama,papa,kakak,dikmie,yanny,adek....
aaa nak BALIKKKKKKKKKK....




*mood sedey gile
*tak der semangat nak gi kije
*asik nak nangis ajer

15 June 2011

Wordless Wednesday

salam sukadukakami

jom serbu PIZZA HUT fot today...
jimat..jimat...


just print and redeem.

14 June 2011

1 year celebration

salam sukadukakami

last Saturday ari tu, kami genap 1 tahun.
sebabkan aku kije pagi,so kami sambut pada petang hari ajer.
kami ke Bangsar Village. Just borak-borak and lepaking ajer.
kami bercadang untuk sambut our anniversary kami dekat Melaka bulan depan.
INSYAALLAH

so,this is small celebration saje...
tapi yang tak disangka,si Jack leh hantar BUNGA kat opis aku
selalu nye aku tgk drama ajer buat macam tu,tetiba si Jack buat.
mau tak nangis aku....abes pak guard tengok aku...


Thank u so much Jack.

pink rose

at bangsar village



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Im wearing:
3/4 sleeves top from TESCO,
scarf from Chic Shawl,
Sembonia Handbeg (hantaran handbeg),
VINCCI flat shoes,
Bangle from
Adibahrisha Idris
Blue Turquoise maxi skirt from LALAPOP

13 June 2011

Tumblr

Salam sukadukakami

aku tak de kije kat opis..
so gatai-gatai tangan create tumblr..
so,rerajin tengok la..

my TUMBLR

azizi and azihan W-Day


Salam Sukadukakami

cam aku janjikan,aku akan buat entry pasal W-day adek ipar aku
w-day adek kepada Jack...kire aku dpt adik ipar la..
yg menariknye, aku , adek ipar aku and biras aku ni SEBAYA

mude lak rase kakak ipar ni..hehhehe...
jom layan gambar...

pelamin yg cantik

penyambut tetamu...disebabkan aku ni menantu sulong,aku ikut ajer MIL aku

welcome to my family

new family member...menantu perempuan ke-2

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

setahun sudah kami...rase macam baru kawen bulan lepas :)

11 June 2011

happy 1st anniversary

Salam sukadukakami

HAPPY 1st ANNIVERSARY


*i love u so much Jack
*doakan kami hidup bahagia
*doakan kami murah rezeki
*doakan kami cepat dapat baby
*doakan kami panjang umur

AMIN

10 June 2011

W-Day adik Jack

Salam sukadukakami

last week adek ipar aku kawen a.k.a adek Jack
so,ape lg..melaram la aku...baju mest sedondon 1 family



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sabtu ni 1st anniversary kami

next entry mengenai W-Day adek ipar aku yerrrr

02 June 2011

i love yellow

Salam sukadukakami

now,i love yellow




Im wearing:
3/4 sleeves top from TESCO,
scarf from kedai dekat TESCO,
Calorino Pink Handbeg ,
VINCCI flat shoes,
yellow maxi zip skirt from summerglitz


01 June 2011

Bridal kepada Fesyen

Salam sukadukakami

aku skrg nie cm nak tukar belog aku ni kepada belog fesyen.
skrg nie,macam2 fesyen muslimah ada..sume nye lawa-lawa
so,bg aku yg baru berjinak-jinak pakai tudung (lepas kawen baru pakai)
so,aku suke ikut fesyen-fesyen yang lawa...
tak salah kite menCUBA...

last week aku balik kg husband aku.
sepupu si jack kawen...jom layan gambar sepanjang kenduri

time nikah

malam berinai

time sanding

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

nikah time

malam berinai-rotate balik baju nikah

kenduri-baju by MIL