05 January 2012

cucuk lg!

..salam sukadukakami..

..smlm aku ada appointment dengan pakar O&G HUKM Specialist Center..
..appointment pukul 1,kene bagi name dlu..
..kene beratur la,first came,first serve gitu..

..memula sampai letrik tak de..
..dah pening pale otak + risau sbb GL tak fax lg..
..try tanye dekat kuanter tak boleh gune GL sbb tak boleh fax..
..so,kene byr..

..byr tu memang boleh tp nak claim nye punya la lame..
..sampai aku ckp dekat en.suami "jom la balik,next week aje la"..
..en.suami tak nak sbb semalam dah cuti..
..malas nak apply cuti lg,bazir aje..

..tunggu aje la dekat situ..
..Prof Hatta dtg terkejut sbb letrik tak de..
..nak buat rawatan cm ne..
..nak SCAN,nak une komputer..

..so time die kumpulkan sume org tetibe letrik ada..
..syukur sgt..
..aku pon ape lg,cpt-cpt gi kuanter suruh faxkan utk dptkan GL..

..lame jugak aku tunggu sbb ramai org buat pregnant check-up..
..semua nak bersalin dah.seronok aku tgk..
(sambil berdoa dan amek berkat dorunk sikit)

..2jam setengah jugak aku tunggu giliran..
..time giliran aku,letrik tetibe padam balik..
..kurang ajar betul la..

..hasilnye aku tak buat SCAN utk tgk perut lepas operation hari tu..
..aku kene CUCUK lg ada la..

..mula la meraung/melalak/menjerit aku dlm bilik tu..
..Prof belum cucuk lg aku dah ckp SAKIT..
(gile over aku!)
..yg lawak Prof boleh ckp ngn aku..
.."saya pon tak suke kene cucuk,cucuk org saya suke"..
..amboi Prof,meh saya cucuk nak tak!..

..next month appointment balik..
..next week aku akan start kije balik..
..windu nak kije,windu nak jupe officemate,windu nak borak-borak..


*Raya cina nak cuti jugak sbb windu nak jupe ATOK dekat kg

2 comments:

PUAN THALHA : said...

lawak jugak prof hatta tu ek. hee.
shida, take care eh.

ShahidaAzlini said...

ha a..thalha...mmg kelakar..ckp slow ajer..cm bisik aje..

anyway,Tahniah thalha for ur pregnancy