31 December 2009

happy new year..

Happy New Year to all..

2010 yang penuh bermakna bagi semua bakal pengantin...

hope misi 2010 kite semua berjaya..InsyaAllah...


23 December 2009

photographer

semalam aku and jack alik kerteh...dari KL...
bertolak pagi..konon la pagi...lambat gak aku mangun..breakfast dlu kat kajang..baru gerak..

aku and jack terus ke kuantan..
untuk bertemu encik photographer kami..sambil tunggu ada la costumer lain..rupenye dorunk nak kawen same tarikh ngn aku..mahu aku x takut, kang tak der photographer lak aku nanti..hehhehe...

malangnye tunggu punye tunggu die tak datang sebab ada hal
...nak mare pon tak boleh sebab kite tak duga bende yang akan berlaku...hehehhe...

setelah berbincang dengan photographer lain mengenai pakej...sume...ok la..kami setuju...

photographer kami dah BOOKING...lega gile


20 December 2009

Mas Kahwin Malaysia



sila click pictue untuk view besar

16 December 2009

basikal Automatik !

wahhh...basikal automatik !!...aku penah dengar and penah tengok..tp kalo kt kawasan umah aku ni memang TAK penah la aku tengok...petang td, aku tengok amek angin katluar rumah..borak la pasal basikal automatik sebab pak cik depan rumah aku baru beli..

basikal automatik

tengok borak - borak pak cik tu lalu..baru nak kuar umah..jalan- jalan ngn basikal baru die la..bapak aku pon sibok la nak try basikal tu..memang best la..kalo bapak aku beli, leh aku bawak kat dalam UPM...

smart gile bakul basikal ini.

ini la pak cik depan rumah aku a.k.a tuan punye basikal

basikal automatik ni bagus untuk golongan yang BERUSIA...ada tempat kayuh jugak..bagus untuk senaman petang - petang...heheheh..jalan-jalan amek angin..

25hb Disember every year

yehh....25hb Disember akan tibe next week...aku and my siblings akan suke..sbb 25hb Disember adalah Anniversary mama and papa..tahun lepas kami sambut kt rumah ajer..order makanan kt luar and makan kt rumah..

time bercuti di bukit tinggi

tahun ini adalah tahun terakhir aku sambut anniversary papa and mama aku sebagai anak perempuan mereke..aku still anak die lg, but kuase penjagaan akan jatuh ke tangan Jack sebgai bakal husband aku..hehehhe...menang sedey sangat bile terpikir cam tu..

tahun ini aku and my siblings deside nak hadiahkan dorunk hadiah..so, kami berlima..sebagai kakak yang telah belajar di U, so, kami deside untuk collect lebih sikit untuk kakak, aku and dikmie..untuk adik aku yang masih study di Matrik and Sekolah kiteorg collect kurang sikit la ..cian la..budak lagi...

hadiah untuk mama, kami deside nak belikan wallet BONIA...mama ni peminat setia BONIA...dari dulu wallet die memang BONIA..

lebih kurang kot design die..aku pon tak pasti sbb dikmie yang belikan..

hadiah untuk papa pulak, kami deside nak belikan papa Handphone..papa ni memang tak suke tuka barang selagi barang tu tak ROSAK....bagus betol papa ni..so, papa sekarang ni still pakai HP Nokia 6610...


punye lame HP ni..papa gune HP ni since die baru keluar...memang lame la papa pakai HP nie..sampai speaker die pon dah rosak..so, kami cadangkan untuk tukar HP papa..still brand yang same sebab papa suke jenama NOKIA..mybe function die murah dan senang untuk orang yang agak berusia..hehehhe...

tak sabar nak tunggu dikmie alik rumah dengan hadiah ini..hehehhe

15 December 2009

BLACK & WHITE PHOTO Contest

RASA CAM BEST AJER

so, aku pon gatal - gatal la join

BLACK & WHITE PHOTO Contest



banyak gambar dlm folder laptop aku ni..tp gambar ini yang aku pilih sbb gambar ini diambil time aku and other friends tengah wat assigment. kami wat pasal makeup, aku tengah susun makeup la..candid gambar ini..


hantaran

aku alik KL nanti, aku terjah SOGO...nak beli barang-barang hantaran untuk en.Tunang..harap orang tak ramai..hehehhe..ini senarai barang yang hendak aku beli:

- kemeja
- minyak wangi
- tuala

tak banyak rupanye...yg lain mama aku dah sediakan..thank u mama...ehhehe

borang nikah...

Salam,

aku ni rase cam malas ajer nak taip..tiap-tiap hari tgk blog, tapi malas nak update blog..aduhhh...jangan begini...

semalam, aku and shuhada (kawan baik aku) telah ke pejabat agama untuk mengambil borang permohonan bernikah..RM1 ajer..murah kan..hehhehe..tepi nak tau, borang tu dalam tulisan JAWI..mak aiiii...

kami terus ke pejabat daerah untuk mengambil surat akuan Bujang..i'm single OK!...hehehe..aku kene amek ke pejabat daerah kerana aku tak bekerja and masih study..so, pejabat daerah yang kene keluarkan surat menyataakan i'm SINGLE...hehehhe...

lepas siap urusan di pejabat daerah , kami ke butik pengantin...servey-servey baju pengantin..aku memang berkenan dengan baju kaler silver..time aku nak amek gambar baju tu, teib-tibe butik tu tak der api lak..aduhhh..tension aku...dh panas...sbr je la..hehhee...aku akan ke butik tu lagi ngan mak aku..senang sikit..hehhehe

02 December 2009

Penat

salam...

ari ni hari yang sangat penat..bangun pagi terus mandi..shuhada datang amek aku kat depan rumah..kami ke pejabat agama..macam - macam urusan yang kami buat...

penat..penat...nanti aku cite pasal entry ini..penat..nak tido awal..smlm tidon lambat, mangun awal..tak cukup tido aku...

ZzZZZZzzzzzZZZZZ

01 December 2009

Alas Dulang Hantaran

salam sume...semalam aku dah jack berbincang mengenai alas dulang yang akan digunakan semasa majlis kami nanti..bagi pihak aku, tak der masalah sebab aku pinjam dari mak cik aku ajer..die beli dekat india..memang cantik dan halus jahitan manik tu..aku pakai time tunang tahun lepas..

semalam bincang la ngn mama aku mengenai alas dulang untuk jack..disebabkan semasa tunang ari tu jack dah beli atas dulang berwarna biru..so, tak kan nak gune lagi..hehehhe....nanti dalm gambar same lak..So, aku dengan rela hati menawarkan diri untuk menjahit alas dulang hantaran..lagi pon mama aku kan tukang jahit..tak ada der masalah bab - bab jahit nie..

aku suruh la jack berbincang ngn mak and abah die..so, disebabkan aku pon tengah cuti semester..tak der kije nak wat kat umah...baik aku buat alas dulang hantaran untuk jack..dapat jimat duit..betol x?

ari ni aku excited nak cari jenis alas dulang hantaran dekat internet..sebagai rujukan..lawa and cantik gak..aku tengah pening nak pikir kaler ape yang sesuai..sebab tema hantaran untuk jack adalah pink putih..(
kaler aku tuu, suke..suke..).kalo boleh, biarlah ianya boleh digunakan untuk adek - adek jack yang akan kahwin nanti..tak payah membazir nak beli..hehehhe..tgk !! bakal kakak ipar yang pandai jimatkan duit abg kamu tau.


pink nie cantik


alas dulang yang di bawah

note kaki : en.tunang = jack