29 January 2010

kanopi sudah book

salam sukaduka...

lame gile tak update blog aku nie..
windu pon ada..tapi ape kan daye..
aku bz ngn class and exam..
lagi pon tenet kat bilik aku nie cam haram

semalam mama call..aku punye la suke sebab aku and mama aku ni kaki gosip..
mesti ada cite nak cite..hehhe..name pon anak beranak..

so, mama sebenarnye nak bagi tau pasal kanopi..
ari tu papa and mama dah gi book kanopi..
mama and papa aku ni memang slalu tak sebulu..
ada je yang tak kene..

sorang nak kanopi biase, sorang nak kanopi style arab..
nampak cantik kate nye..hehhehhe
memang nak gelak kalo tgk dorunk ni berbincang
tp aku leh ckp, dorunk tu bukan berbincang,
tapi bertekak...

mama: "kite book kanopi style arabian la..cantik je tgk"..

papa: "mak hang nie berlagak..nak lawa ajer..bukan org tgk kanopi.."

mama : "mane ada..org cakap lawa"

papa : "papa leh wat !"(ini la ayat papa selalu)


aku tak kesah mane-mane..janji guess aku tak makan bawah pokok
tapi aku tetap sayang dorunk.. :)


So, KANOPI DAH SETTLE...

22 January 2010

Dugaan

Salam Sukaduka..

nape la tenet kt bilik ni cam haram ajer..nak bakar ajer wifi tu..
susah gile nak dapat connection..tak kan hari-hari aku nak online kul 3 pg..
tension ajer...

sekarang ini, akan ingat kan kurangkan berjumpe...
bukan ape, tak jupe windu, jupe lak mest bergado...

kadang sebab bende-bende kecik ajer...
kami mesti nak gado..paling pale nak pikir...

mybe aku skrg nie lebih sensitif kerana byk bende nak pikir...
banyak kije nak buat..test 1 nak dekat dah...
kene fokus dekat exam tok sementara waktu ini...
doakan yang terbaik ...

SHAHIDA, FOKUS FOR TEST 1

nota kaki : ni sume ujian dan dugaan semasa bertunang...sabar je la..

21 January 2010

Sticky Entry for Rumah Kebaya

contest for rumahkebaya.com..
more info, logon to
rumahkebaya.com.my or click here..



aku ni memang suka masuk contest sejak akhir-akhir ni..mane tau ada rezeki utk menang..aku memang suka busana dari rumahkebaya ini..semuanya cantik...

19 January 2010

Makin Pening...Makin Kusut

Salam sukaduka...

Aku makin PENING, makin KUSUT, makin
KELAM KABUT
, makin TAK TENTU ARAH, makin TAK TAU APE
macam - macam nak buat but aku tak tau nak wat ape..
mybe sebab mama dah uruskan semuanya..
termasuklah brg yang nak bg kat tetamu..semua mama uruskan.
Thank u MAMA...arr sayang mama...
tapi aku tetap risau sebab aku duk kat KL, mama kat Kerteh..
hanya phone la penghubung kami...

Semalam aku gi nilai3 dengan jack..
kami tak tahu nak beli ape?nak tengok ape?
abes sume kedai aku masuk..tapi kami akan tanye
"berapa leh kurang kalo amek banyak"
sebelum pergi memang banyak rase bende yang hendak beli..
tapi tujuan UTAMA kami ke sane adalah untuk SERVEY harga dan barang..

kebanyakkan barang ada yang murah dan mahal..
kene pandai compare kan harga between kedai..
memang pening pale nak pilih barang...

so,buat bakal pengantin, kamu semua kene pandai tawar menawar apabila tibe
di NILAI 3..hehehe..

15 January 2010

sukadukakami bercinta

Salam Sukaduka...
hari ni kami genap 5 Tahun 3 Bulan kami bercinta...
memang lame sangat ..aku cam tak caye ajer..pejam celik..pejam celik..
dah 5 tahun dah kami bercinta...

picture ni di ambil 5 tahun lepas


i love u so much , Mr Jack

14 January 2010

Cincin

last week, aku ke KLCC untuk mencari cincin untuk jack...
cerewet jugak lelaki ni kalo memilih brg...
kite ckp cantik, die kate tak cantik..(aku ngn jack memang selalu cam tu)
pening pale aku...but lastly we found ring yang sesuai...




13 January 2010

AHMAD FAIRUS dari Myphotographer Malaysia

Ahmad Fairus ini memang terkenal di Malaysia..
gambar yang beliau amek memang cantik and unik...
for more information just click


05 January 2010

kenduri kawen and mini reunion

hey sukaduka...
lame gile tak update kamu...
tahun baru, bilik baru, jiran baru,
TETAPI TETAP KAWAN LAME...

01/01/10 memang tarikh yang cukup cantik untuk berkahwin..
tarikh yang memang senang utk diingati...hari tu kami
ke majlis bertandang abg kawan baik aku nie..Abg Os..
abg kepada shafa..membe baik aku time sekolah dulu..
majlis nye bertemakan Garden..memang cantik...
aku dapat lah berjumpa dengan membe-membe sekolah yang dah lame
gile tak jupe..gathering la kejap..but memang happy gile..

deco yang memang cantik

suke bunge ros atas meja

suasana di malam

bersama Abg Os and my skool friends

mini gathering

2 single and 1 married

02/01/10 pula aku ke Gombak..ada majlis bertandang adik membe aku..
pengantin ni junior aku kat sekolah dulu..memang nakal..
but both of you are so sweet..

zahier and wife..

aina and auntie shiela

my best friend

01 January 2010

misi berjaya..

31hb 12 2009 adalah har terakhir dlm kalender 2009...
aku and jack ke SOGO siang td...memang ramai gile org..
before gerak, jack ke pejabat agama utk mengambil borang kebenaran
berkahwin utk lelaki..lepas breakfast kt Sri Serdang, kami terus ke KL..
kami ke sane utk teruskan misi kami...

alhamdulillah..sume yg dirancang berjaya di cari..
kain alas dulang yang tak cukup - DONE
tudung untuk nikah, sanding and majlis bertandang - DONE
baju melayu utk nikah (beli dah siap lg murah dari tempah) - DONE
minyak wangi utk jack - DONE

half way is DONE...