23 October 2009

Happy Birthday "Abah"

Hari ni 23th Oct adalah besday abah en.Tunang saya..bakal bapak mertua saya la tahun depan..hehhee...td en.Tunang ada bgtau nak kuar makan mlm nie..Saya ckp malas la nak ikut..sbb ingat nak rehat ajer kt bilik..Hari ni last class..so, next week prepare for final exam..tu yang ingat nak relex kan otak ...Tiba-tiba hp bunyi..tgk2 en.Tunang msg...Pelik gak sbb en.Tunang msg gune no 012..kami mempunyai private number iaitu no celcom..almaklum la. en.tunang saya ni kije dengan TM...so, kene gune la celcom..hehhee...Msg yg saya dpt td cm ni :-


"Malam ini abah belanja makan pizza, ajak sida jam 9mlm "


mase saya bace msg ni, nak tergelak pon ada..tp kene cover sbb saya dalam kelas...nak gelak sbb "abah" eja name saya salah..hehhee...x per la..org tua taip msg..mmg cam tu..hehehhe..so, malam ni saya akan dinner dengan family en.Tunang di Pizza Hut...tak sabar rase nye..anyway, happy birthday abah...


papa and abah time saya tunang

20 October 2009

bz...sibuk....tension....

sorry la blog ku sayang...saya dah lame gile x update blog..ini kerana terlalu banyak kije yang kene buat dalam mase 2 minggu nie..Dengan group project, shooting for group project, final report, prepare utk presentation lagi....TENSION GILE....

mama lak tanye bile nak balik...bile nak start servey butik bridal nie..sabar mama..i must finish my final exam dlu...sabar yer....

my final exam time table :-

29hb Oct 09: Digital Publishing
31hb Oct 09 : Audio
12hb Sept 09 : Undang-Undang Keluarga Islam and Animation

Lepas tu, leh la wat prepareration utk MISI 2010...hope sume berjalan lancar..13hb Sept 09 malam my kazen nikah di Rawang..Saya and en.Tunang akan ke Rawang selepas ke Pameran Pengantin di PWTC...jom ke sane...

16 October 2009

Cerita Dewan

entry ari tu saya ada cite pasal dewan.bersemangat kami pegi tgk dewan..siap amek gmbr utk rujukan lagi...ari isnin lepas, saya telah mendapat satu berita yg mengejutkan saya,en.tunang, bakal mertua iaitu :-

en.Tunang : u nak tau tak, td i call MPKJ.Die kate tarikh 19hb Jun 2010 telah di book org?cm ne nie?

saya : What!!!abes tu cm ne?(nasib tak pengsan)

en.Tunang : nnt i try call abah..

saya : ok..nanti paper hal u call i...

Saya memang terkejut time tu..nasib tak pengsan saya..time tu tgh bz wat group projek.Tahun depan nye wedding dah book dah...wahhh...mmg kene cepat book kalo nk wat kt dewan.So, kepada sesiapa yg nak kawen di dewan, sila book awal2..jgn ada masalah nnt..dewan book awal, so, sume masalah akan settle seperti catering, pelamin, makeup dan bagai-bagai lagi...semua itu perlu diuruskan jika dewan sudah di tempah..

Ari selase lepas, en.Tunang saya call.ckp ada hal penting nak bgtau..excited saya nk dgr cite dr en.Tunang saya..

en.Tunang : "i dah bincng dengan abah dan 'papa', mereka setuju utk ubah sikit tarikh "

saya : " yer ker?bagus la..i tak kesah mane..janji tak der masalah"

en.Tunang : " ok la..so, i dah book dewan tu."

saya : "yahuuuu..i tak perlu risau lagi.ehhehe (lega gile hati saya)

So,masalah saya dah selesai..saya perlu fokus kepada shooting video utk Audio Project , Prepare utk presentation Multimedia dan Exam Undang-Undang Keluarga Islam ahad mlm. Wish me luck..

Pameran Pengantin 2009



"Pameran Pengantin Malaysia 2009"


From Friday, 13th Nov 2009 - Sunday, 15th Nov 2009


at Legar Putra, PWTC from 11am till 9pm.


Admission is FREE.


note : Jom kite gi sane..

14 October 2009

5 Year's Anniversary

Happy Anniversary me and en.Tunang...yg ke 5 tahun..smoga MISI 2010 kami akan berjaya.i love u so much en.Tunang.




09 October 2009

Persiapan Perkahwinan

sorry la sume, saya dah lame tak update blog..skrg ni saya bz ngn assgmnt dan presentation next week...tension ajer..exam baru ajer lepas, kene prepare ngn presentation lak..smlm, saya dinner ngn en.Tunang...kami dinner di restoran di kajang...so, alang-alang di kajang, kami pon ke Dewan Perbandaran Kajang...en.Tunang bercadang nak wat majlis sambut menantu di dewan ajer kerana senang..tak yah nak kemas rumah..Dewan ini slalu gak org buat majlis kahwin kt sini..dewan besar dan tengah bandar kajang..mudah utk mencari..parking yg senang...






Ini lah dewan yang saya maksudkan..dewan ini mempunyai 4 gelangang badminton..dewan ni ada aircon..kalo sewa tanpa aircon just rm40 perhour, kalo aircon rm100 perhour..sesuai utk majlis perkahwinan..

en.tunang saya bz mengambil gambar sebagai rujukan..

Selepas dinner kami lepak di MCD Kajang...sambil lepak, sambil bincng psal majlis perkahwini..sebelum final ni, saya leh bincng lagi psal persiapan, nnt nk final exam, saya akan tumpukan perhatian dekat final exam dlu..persiapan selepas final..hehhehe...so, semalam saya dan en.tunang berbincng mengenai catering, pelamin, hiasan dewan, bile nk balik trg nk servey utk majlis nikah..Awal tahun ari tu, kami ada ke pameran perkahwinan di Putrajay, banyak la info yang kami dpt dari pameran tersebut..Semalam kami bz tgk ape yang kami amek semase di pameran..so, sabtu ni saya dan en.tunang akan ke klang, nak pegi servey baju dan pelamin utk majlis bertandang..dah servey nnt senang..trus book ajer...tak yah buang mase nak servey byk kali...

05 October 2009

Ratu Sehari and Intrend

hai blogger sume..semalam saya ke One Utama Damansara..sebaik ajer sampai OU, saya ternampak kedai buku Porpular..memang porpular di kalangan kanak - kanak dan student seperti saya..saya masuk ke dalam kedai dan terus ke ruangan majalah..apa yang saya cari adalah Majalah Ratu Sehari Keluaran ke 9..ini kerana setahu saya majalah Ratu Sehari ini dikeluarkan 3 naskah ajer setahun...memang rugi bagi Bakal Bridel jika tidak mendapatkan buku ini..Hanya RM25 sahaja, anda akan mendapat sebuah diari yang lengkap mengenai perancangan perkahwinan anda..diari tu memang bagus..lengkah dari persediaan merisik, bertunang, majlis pernikahan, majlis bersanding...so, sila dapatkan cepat..hanya terdapat di kedai buku terpilih ajer..

RM 25.00

Free by Ratu Sehari

Dah dpt buku yang saya idamkan itu, en.Tunang saya ternampak Majalah Intrend keluaran Oct 09..Majalah Intrend ini selalunye akan bercerita mengenai fesyen terkini, tetapi keluaran Oct ini, ianya menceritakan mengenai Alam Perkahwinan..bagaimana persiapan..so, saya pon membeli buku tersebut sebagai rujukan utk MISI 2010 saya nanti...Harga nya hanya RM 7.50 sahaja..cepat dapatkan buku ini..Memang tak rugi...


RM 7.50

Ulang Tahun Pertunangan

4hb Oct 09 adalah hari paling bahagia kerana hari tersebut kami genap 1 tahun bertunang..Macam-macam dugaan yang kami telah tempuh..dengan berita baik yg en.Tunang telah menjadi System Admin kt TM..Tahniah en.Tunang..Mybe rezeki bertunang..So, ahad lepas kami telah sambut di Ikea..Tempat yang menjadi port kami every weekend..So, di sebabkan en.Tunang saya telah menjadi System Admin, saya lah yang akan belanje en.Tunang saya..Sampai ajer di Ikea, kami trus menuju ke Restorant Ikea..Perut pon dah lapar..Lunch time..Kami pesan Meat Ball , Fish and Chip, Daim Cake, Coffe, Pepsi..Daim cake adalah cake kesukaan en.Tunang saya..die memang suke makan cake tu..



Setelah penat berjalan pusing ikea, kami ke The Steamboat - Ketam Village ke ground floor di ikea..macam biase, kami akan oder 1 plate ajer dan akan kongsi berdua..saya ni bukan jenis yang makan banyak..lagi pon just tok dinner..memang tak sah jika ke Ikea kami tak makan di Ketam Village..Tempat menarik, makanan yang sedap..

Lastly utk entry ini, saya nak ucapkan Selamat Ulang Tahun Pertunangan yg Pertama dan Tahniah kepada en.Tunang kerana telah dilantik menjadi System Admin...i love u so much en.Tunang..hope sume nye berjalan lancar bagi mencapai MISI 2010..

02 October 2009

the DATE

Raye ke 5 hari tu, family en.Tunang saya telah datang ke rumah untuk berbincang mengenai TARIKH majlis kami...semua perbincangan berjalan dengan lancar...tarikh nya adalah seperti berikut :

Nikah : 11-June-2010
Sanding : 12-June-2010
Bertandang (sambut menantu) : 19-June-2010

* hope semuanya berjalan seperti yang dirancang...amin...lagi 252 Hari lagi...

Test sudah...Persiapan ???

lega gile sbb exam dah abes...dari smlm smpai td asik memerah otak nak hafal ape yg akan masuk....Alhamdulillah...sume nye boleh dijawab dengan yakin nye....setelah pening memikirkan ape jawapan kepada soalan tersebut....

Ahad ini genap la SETAHUN kami bertunang mengikut kalender Malaysia....rase cam baru ajer tunang...pejam celik...pejam celik dah setahun...bulan depan genap 5 Tahun kami bercinta...wah...mmg banyak dugaan yang harus ditempuh selame 1 Tahun bertunang dan 5 Tahun bercinta...Syukur sume nya selamat dan lancar hendaknye....

So, test 2 dah lepas, lagi sebulan Final Exam pulak..time tu memang lagi pening la..al maklum la, kalo test 1 or 2 , tak banyak yg kene ingat tetapi final exam mmg banyak la kene ingat...dengan assgmnt lagi nak kene submit...presentation lagi yang akan tiba...

Setalah semester ini berakhir, saya akan membuat persiapan perkahwinan yang bakal tibe tahun hadapan..yang penting tabah dan sabar hadapi sume ini...2 kerja dalam 1 masa..memang susah..tetapi semua benda di dunia ini tiada yang senang utk dilaksanakan..Alhamdulillah kerana mempunyai mama, papa, kakak, adek, bakal mertua, en.Tunang yang memahami keadaan saya ini...

* nak bagi hadiah ape utk en.Tunang semperna Ulang Tahun Pertunangan ahad ini?
* any cadangan?