25 February 2010

contact lens

salam sukadukakami...

aku nak cite pengalaman aku pakai contact lens
aku beli dengan member aku dengan harapan
nak pakai time aku kahwin nanti..
nak mate cantik la konon...padahal palsu semate-mate..

nak mate cam nie

after CNY contact lens yang aku order sampai..
excited aku sms member aku suruh hantar kat bilik..
first time dapat,contact lens kene rendam selame 6 jam

almaklum la,jauh betol contact lens tu terbang..dari korea..
esokkan hari nye aku semangat nak try...
mak aiiiiiii...punye la susah nak masuk dalam bijik mate aku nie..
die tak mau masuk lak..geram aku..sampai merah-merah mate aku..
nangis tak yah cite la..wakakkaka...

2 hari aku try pakai..aduhh..naik tension aku..
rase nak buang ajer lens tu kat bawah...
susah sangat nak masuk dalam mate aku nie...

lastly aku mintak tolong member aku ajar..
1 jam gak la die ajar aku..nangis-nangis aku...
mane tak nye, kene bukak sebesar-besar bijik mate tu..
mau tak sakit mate aku..

lepas aku berjaya pakai, dapat la bertahan 10 minit ajer
mybe sbb aku tak penah pakai,so tak biase..
lepas dapat pakai, aku terus mms si jack..

sebelah ajer aku pakai

die lak kate mate aku juling sebelah
mau tak gelak aku.wakakka
semalam aku kuar dengan jack,aku pon pakai la..
sebab jack nie teringin sangat nak tgk aku pakai..
merah sebelah mate aku..si jack leh suruh cabut ajer..

cian tengok cik tunang die sakit sebab nak lawa
name PEREMPUAN..

gray color



kesimpulan : kene tahan sakit kalo nak lawa

10 comments:

Riena said...

riena beli contact lens pon dr korea..warna grey..hehe..ari tu dh try pakai tp warna lain, cantik..tp mata x selesa laa... yg grey tu x buka lagi..sayang...

mak andam dh suh cuba sbb dia nk tgk color...tp x buka lagi..heheh

ShahidaAzlini said...

yer ker?riena dah penah pakai la eh b4 nie..shida pakai spek ajer.contact lens tak penah try..
ingt nk pakai time kawen..ye la,kang nk sain borang nikah x nmpk lak..hehhe

cik puan fara said...

hahaha... i pkai kaler coklat time nikah ari tu :p

xplan pn, tp kebetulan contact lens i koyak, so kene beli baru.. klo beli yg clear tu, thn sebln je, klo yg kaler2 boleh thn 3bln sekali br tuka,so i amik yg kaler.. nk jimat punye pasal.. hahahah

ShahidaAzlini said...

yer ker?ptt la mate u lawa ajer..hehhe..but yg korea ini member cakap tahan setahun..but i just pakai sampai kawen je kot..nie pon tgh nak biasekan diri pakai..takut la nak pakai sampai 1 tahun..hehe

thezaila said...

MUA mmg akan suggest pakai CL masa nikah or sanding, bagi mata uols meletopss. ce try yg biasa2 kt kedai cermin mata punya CL..

pasal mata berair masa first time pakai.. its normal.. pak kata pepatah..

'beauty is pain..'

'no pain no gain'

=)

ShahidaAzlini said...

tu la..time kahwin biar meletop sket..name raja sehari..hehehe..tu la,first time pakai rase sakit dlm mate..sampai merah mate..

nak cantik punye pasal..sakit pon sanggup..:)

sk said...

1 dah 10 tahun kot pakai lens. mmg time mula2 dulu pedih2 jugak time nak pakai. time cabut senang jek. tp sekarang dh takde apa dah.

takpe, bila dh biasa nnt dah okay dah. sementara ada masa ni, kenala praktis pakai selalu.. hehe...

i sokong thezaila, no pain no gain. hehe..

ShahidaAzlini said...

wahhh...dah lame pakai contact lens..mest dah biase..tu la,my wedding pon ada lg 3 bulan..kene biasekan dari skarg..hehhe

aidadidu said...

cantik! :D

ShahidaAzlini said...

thank u aida... :)