08 February 2010

OU dan IKEA

Salam Sukadukakami..
lame tak update blog..windu pon ada...
last week aku BZ dengan exam...

last weekend aku ngn jack ke OU..
Tujuan kami adalah untuk membeli kemeja untuk hantaran..
tp si jack ni cerewet jugak..tu tak nak..ni tak nak..

lastly aku gak yang berSHOPPING..aku paling BENCI window SHOPPING..
mybe sbb nafsu SHOPPING aku nie selalu membuak-buak..hheheh

sebenar nya aku dah lame idamkan beg luggage PINK..
memang aku nak sangat dari tahun lepas..

so,semalam jack dengan baik hati membelikan aku beg luggage PINK..
dalam hati TUHAN saje yang tahu bertapa suke nye aku..
finaly aku DAPAT LUGGAGE PINK...

tak pandang kiri kanan dah..

muke budak fanatik PINK(handbag pon pink)

selepas borink berjalan-jalan di OU,aku ke IKEA..
macam biase,kami akan makan steamboat kegemaran aku and jack..
KETAM VILLAGE..

jack yang kelaparan

tetibe ajer aku rase tak selese..tgk-tgk akan "BULAN MENGAMBANG"
so,time makan aku diam ajer..si jack ni dah cuak..tetibe pelik sebab
selalu nye aku nie banyak cakap..cakap tak benti...

bila "bulan mengambang" aku mest sakit-sakit...memang teruk la sesungut aku nie..
tahap dewa dah nie..sampai kaki aku tak boleh nak angkat..
time tu dah tak der mood,tapi cian kat jack sebab aku, die tak leh nak berjalan..
so,dengan slamber aku tanye die..

aku :"jack,i cam tak larat nak jalan"

jack :"boleh tak ni?kalo tak boleh kite balik ajer la"(nada cm sedey ajer)

aku :"nak jalan tp tak larat,tp kalo i duk atas
kusi roda u nak tolak tak?"
(mintak simpati sebab mmg tak larat nak jalan)

jack :"boleh ajer..i tak kesah..sebab u memamg tak larat nak jalan kn"

aku :"u tak malu ke nak tolak i?"

jack :"NAK MALU APE NYE"

aku terharu gile sebab jack tak malu untuk lakukan ape saja utk aku..
nasib aku tak nangis ajer kat IKEA tu..hehhe..
so,jack yang uruskan kerusi roda untuk aku..
aku lak yang malu tetibe..sume tgk aku..tapi aku tak peduli dah..
memang aku dah tak larat nak jalan..
nasib la aku dah biase main dengan kusi roda
bapak aku..tak der la kekok sangat...

muke org sakit

suke jack tolak aku

time amek gambr memang suke

time nak balik,ada bende yang aku tak boleh lupe...nak gelak pon ada..
tetibe jack cakap kat aku..

jack :"bagus jugak u duduk atas kusi roda nie"

aku :"nape lak?"(muke dah pelik aku tgk jack nie)

jack :"YER LA, SENANG SEBAB u ALWAYS DENGAN i,
XDER LA u LARI SANE SINI,TAK PAYAH NAK KEJAR,
u PON XDER LA BYK BRG NAK BELI SEBAB TAK BOLEH JALAN"hehhehhe

aku :"ape!!!(nak gelak pon ada sebab aku ni selalu ajer hilang dr pandangan si jack nie)

HAHAHAHAHAHAHHAHHA...lepas ni setiap kali nak kuar shopping,aku kene duk atas kusi roda ker?


OH TIDAKKKKKK!!!!tak nak aku..

6 comments:

aidadidu said...

weh! smpai berkerusi roda??? hahaha

ShahidaAzlini said...

ha a..sbb mmg x larat nak jalan..nak balik,x nak..hehhehe..dah name kaki jalan..sanggup naik kusi roda...

~ thalhazlin ~ said...

husih. sampai berkerusi roda shopping. haha. anyway, u guys memang sweet la!

ShahidaAzlini said...

tu la thalhazlin..nak shopping nye psal..sanggup tu..wat tebal muke ajer..hhehhe

thezaila said...

omg!! this is what i call suuwiiiittt..

:)

ShahidaAzlini said...

hehhehe...thank u zaila..nnt kalo jupe kt ikea tegur eh..hehehe