18 February 2010

HIV test

salam sukadukakami..

lame tak update blog..almaklum la,cuti..
blog pon bercuti...hikhikhik

aku nak cite pengalaman aku dengan jack buat check HIV test..
memang kelakar pon ada..kami dah wat test ni lame..
kami buat kt klinik kesihatan Kerteh (dekat rumah aku)
sebab UTAMA nye ialah :

1: tak nak wat KL = kene Q lame...pegi pagi x semesti dapat wat test ari yg sama
2: alang-alang kat klinik tak der org,kami pon buat ajer
3: HIV test VALID 6 bulan dari tarikh kite buat HIV test
4: tak yah bayar (aku dgr ada negeri yg kene byr rm5.tak tau betol ke tak)

time paling takut sekali time nak cucuk..
aku nie dah la takut darah..memang cuak gile la..
time doc tu nak cucuk jari aku, menjerit kejap la aku..

si jack leh gelak-gelak kat aku..die dah biase derma darah memang tak takut...
jawapan yang kami terima adalah = TIADA HiV
kami tak amek dadah ok...hikhikhik

borang HIV test(berbeza mengikut negeri)

isi borang

SULIT


HIV test ni jangan di buka,if terbuka sampul surat maka ianya akan TERBATAL

8 comments:

Nurulhuda|Adlie said...

dah buat hiv test. high five! =)

ShahidaAzlini said...

ha a..dah buat..mmg takut sgt sbb x penah derma darah pon..u dah wat huda?

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a said...

Shida, HIV test valid smp 6 bulan ek? Ingtkan 3 bulan jek...punyalah gigih saya sabarkan hati tunggu hujung bln 3 baru nak p buat HIV Test. huhu...nak p buat jgkla camtu..Tapi seriau. Takott..hehe

ShahidaAzlini said...

die valid 6 bulan dari tarikh kite wat...kalo ada mase baik buat..3bulan tu bukan utk borang kebenaran kahwin kn?tu valid 3 bulan ajer..tp mmg sakit..hehehe

Nurulhuda|Adlie said...

dah. i buat ari rabu. i sgt betul awal sb ada lg 5 bulan. psl mmg on leave lg. buat jelah. sakit ek. org yg tak biasa mmg seram kan rasa. hihi. yong, 3 bulan untuk submission form. 6 bulan valid for hiv test. ada tulis kat form test tu. =)

ShahidaAzlini said...

ha a..i wat pon awal..senang..tgh cuti buat..sbb valid 6 bulan..so,xder masalah la..ha a..time amek borang kt pjbt agama dorunk akan bgtau ape yg kene wat..jgn risau..

nadeera said...

elok la dah sattle awal2..last year kat shah alam siap kena wat temujanji dulu..sbb ramai sgt org nak wat HIV test kot..lagi pun HIV test wat ari senin - jumaat jer..tak sakit pun dier ambik darah.cucuk skit jer..

ShahidaAzlini said...

yer ker?siap kene wat temujanji lg?wahhh...mmg ramai gile la tu..tu la..sbb wat opis hour,so mest la org ramai..