28 February 2010

penat !

salam sukadukakami...

hari ini hari yang memenatkan..
dari tengahari sampai malam aku berjalan...

aku gi servey katil..
aku gi tengok kad kahwin...
aku gi pameran pengantin kt Putrajaya..
aku gi uptown kajang..

penat gile hari ini tapi seronok...
(tahi lalat aku kat kaki = kuat berjalan)
nanti aku akan cite pasal pameran pengantin.

ZzZzZzZzZzZzZ

25 February 2010

contact lens

salam sukadukakami...

aku nak cite pengalaman aku pakai contact lens
aku beli dengan member aku dengan harapan
nak pakai time aku kahwin nanti..
nak mate cantik la konon...padahal palsu semate-mate..

nak mate cam nie

after CNY contact lens yang aku order sampai..
excited aku sms member aku suruh hantar kat bilik..
first time dapat,contact lens kene rendam selame 6 jam

almaklum la,jauh betol contact lens tu terbang..dari korea..
esokkan hari nye aku semangat nak try...
mak aiiiiiii...punye la susah nak masuk dalam bijik mate aku nie..
die tak mau masuk lak..geram aku..sampai merah-merah mate aku..
nangis tak yah cite la..wakakkaka...

2 hari aku try pakai..aduhh..naik tension aku..
rase nak buang ajer lens tu kat bawah...
susah sangat nak masuk dalam mate aku nie...

lastly aku mintak tolong member aku ajar..
1 jam gak la die ajar aku..nangis-nangis aku...
mane tak nye, kene bukak sebesar-besar bijik mate tu..
mau tak sakit mate aku..

lepas aku berjaya pakai, dapat la bertahan 10 minit ajer
mybe sbb aku tak penah pakai,so tak biase..
lepas dapat pakai, aku terus mms si jack..

sebelah ajer aku pakai

die lak kate mate aku juling sebelah
mau tak gelak aku.wakakka
semalam aku kuar dengan jack,aku pon pakai la..
sebab jack nie teringin sangat nak tgk aku pakai..
merah sebelah mate aku..si jack leh suruh cabut ajer..

cian tengok cik tunang die sakit sebab nak lawa
name PEREMPUAN..

gray color



kesimpulan : kene tahan sakit kalo nak lawa

23 February 2010

we love Arsenal

salam sukadukakami..

lame tak update blog..tenet kat bilik aku nie
cam chip more lak...kejap ada, kejap tak der...
sabar jer la..

cuti CNY ari tu jack gi KEDAH untuk merisik bagi pihak adek nye...
berkenan orang kedah lak...hikhikhik
si jack pula la suke sebab boleh jalan-jalan kat KEDAH..
sebenarnye gf adek jack duduk kat sempadan Kedah-Perlis..

jack belikan aku macam-macam..suke nyee....
jack beli seluar yang aku suka pakai..
jack beli toto (awal betol.hikhikhik)
dan yang aku paling suke

JACK BELI JERSI ARSENAL..

aku tak der la fanatik bola..
tapi sebab before ni jack dah ada jersi arsenal..
aku pon nak jugak..(jelez sebenarnye..hikhik)

abaikan tmpt kt belakang tu..

lepas dapat terus try and trus mms jack

WE LOVE ARSENAL

20 February 2010

Jom Gegar Alamanda !!!

salam sukadukakami...

hari ni aku baru sampai kL...
before balik kL, aku gi Nilai 3 dulu...
sempat la beli barang sikit-sikit...

beli mane-mane yang patut..sebab mama cakap ada mase lagi...
so,tak payah risau-risau sangat...aku OK ajer..hikhik

sampai kL dalam pukul 9pm..
singgah rumah sewa adek aku kat kajang..
nak tuka tayar kerete die..
tapi nat tak muat lak..sabar ajer la..

before tido borak-borak dengan mama...
bincang pasal nak beli ape lagi...sambil-sambil online
aku terjupe ini...


jom kite gagar kan ALAMANDA SHOPPING CENTER..

berita baik untuk bakal pengantin...

PAMERAN PENGANTIN

25HB-28hb FEBRUARI 2010

19 February 2010

jom balik UPM

salam sukadukakami..

cuti semester hampir tamat...
cepat ajer mase berlalu..seminggu sudah abes..
jom balik UPM


18 February 2010

HIV test

salam sukadukakami..

lame tak update blog..almaklum la,cuti..
blog pon bercuti...hikhikhik

aku nak cite pengalaman aku dengan jack buat check HIV test..
memang kelakar pon ada..kami dah wat test ni lame..
kami buat kt klinik kesihatan Kerteh (dekat rumah aku)
sebab UTAMA nye ialah :

1: tak nak wat KL = kene Q lame...pegi pagi x semesti dapat wat test ari yg sama
2: alang-alang kat klinik tak der org,kami pon buat ajer
3: HIV test VALID 6 bulan dari tarikh kite buat HIV test
4: tak yah bayar (aku dgr ada negeri yg kene byr rm5.tak tau betol ke tak)

time paling takut sekali time nak cucuk..
aku nie dah la takut darah..memang cuak gile la..
time doc tu nak cucuk jari aku, menjerit kejap la aku..

si jack leh gelak-gelak kat aku..die dah biase derma darah memang tak takut...
jawapan yang kami terima adalah = TIADA HiV
kami tak amek dadah ok...hikhikhik

borang HIV test(berbeza mengikut negeri)

isi borang

SULIT


HIV test ni jangan di buka,if terbuka sampul surat maka ianya akan TERBATAL

14 February 2010

happy anniversary




happy anniversary jack

5 tahun 4 bulan


i love u so much

13 February 2010

CNY

HAPPY CHINESE NEW YEAR

12 February 2010

bilik pengantin

salam sukadukakami...

hari ini aku bincang dengan mama..
macam mane nak hias bilik pengantin..
macam-macam idea ada..tengok kat internet,majalah pengantin...

aku suke konsep simple and cantik..
putih memang warna yang lawa sesuai..
boleh di padan kan dengan pelbagai warna baju..

simple

putih berseri

suke bunga ros merah tu

11 February 2010

Home Sweet Home

salam sukadukakami...
finaly aku dapat balik RUMAH dengan selamat...
AMIN....

jack dengan baik hati telah mintak cuti untuk hantar aku alik..
aku balik naik bus...so, konpom si jack kene hantar aku..
mane tak nye barang banyak..sume nye barang- barang tok kawen...
aku cuti selame 1 week...cuti mid semester 2010
so,kene gunakan cuti sebaik mungkin untuk
uruskan persiapan yang belom SIAP


en.tunang yang sedia menunggu

bus tu dah la tak benti langsung..
terpakse aku tahan..sabar je la driver tu...
aku sampai rumah dalam pukul 6..
mama and papa tak der kat rumah sebab gi kuantan..
tunggu ajer kat rumah..nasib kakak aku ada..

antara barang-barang yang aku bawak alik :-

perfume
kasut nikah
cincin
kemeja
tudung nikah and sanding
kain tok pengepit-pengepit aku nanti (kakak and adek-adek aku)


barang aku yang bersepah

08 February 2010

OU dan IKEA

Salam Sukadukakami..
lame tak update blog..windu pon ada...
last week aku BZ dengan exam...

last weekend aku ngn jack ke OU..
Tujuan kami adalah untuk membeli kemeja untuk hantaran..
tp si jack ni cerewet jugak..tu tak nak..ni tak nak..

lastly aku gak yang berSHOPPING..aku paling BENCI window SHOPPING..
mybe sbb nafsu SHOPPING aku nie selalu membuak-buak..hheheh

sebenar nya aku dah lame idamkan beg luggage PINK..
memang aku nak sangat dari tahun lepas..

so,semalam jack dengan baik hati membelikan aku beg luggage PINK..
dalam hati TUHAN saje yang tahu bertapa suke nye aku..
finaly aku DAPAT LUGGAGE PINK...

tak pandang kiri kanan dah..

muke budak fanatik PINK(handbag pon pink)

selepas borink berjalan-jalan di OU,aku ke IKEA..
macam biase,kami akan makan steamboat kegemaran aku and jack..
KETAM VILLAGE..

jack yang kelaparan

tetibe ajer aku rase tak selese..tgk-tgk akan "BULAN MENGAMBANG"
so,time makan aku diam ajer..si jack ni dah cuak..tetibe pelik sebab
selalu nye aku nie banyak cakap..cakap tak benti...

bila "bulan mengambang" aku mest sakit-sakit...memang teruk la sesungut aku nie..
tahap dewa dah nie..sampai kaki aku tak boleh nak angkat..
time tu dah tak der mood,tapi cian kat jack sebab aku, die tak leh nak berjalan..
so,dengan slamber aku tanye die..

aku :"jack,i cam tak larat nak jalan"

jack :"boleh tak ni?kalo tak boleh kite balik ajer la"(nada cm sedey ajer)

aku :"nak jalan tp tak larat,tp kalo i duk atas
kusi roda u nak tolak tak?"
(mintak simpati sebab mmg tak larat nak jalan)

jack :"boleh ajer..i tak kesah..sebab u memamg tak larat nak jalan kn"

aku :"u tak malu ke nak tolak i?"

jack :"NAK MALU APE NYE"

aku terharu gile sebab jack tak malu untuk lakukan ape saja utk aku..
nasib aku tak nangis ajer kat IKEA tu..hehhe..
so,jack yang uruskan kerusi roda untuk aku..
aku lak yang malu tetibe..sume tgk aku..tapi aku tak peduli dah..
memang aku dah tak larat nak jalan..
nasib la aku dah biase main dengan kusi roda
bapak aku..tak der la kekok sangat...

muke org sakit

suke jack tolak aku

time amek gambr memang suke

time nak balik,ada bende yang aku tak boleh lupe...nak gelak pon ada..
tetibe jack cakap kat aku..

jack :"bagus jugak u duduk atas kusi roda nie"

aku :"nape lak?"(muke dah pelik aku tgk jack nie)

jack :"YER LA, SENANG SEBAB u ALWAYS DENGAN i,
XDER LA u LARI SANE SINI,TAK PAYAH NAK KEJAR,
u PON XDER LA BYK BRG NAK BELI SEBAB TAK BOLEH JALAN"hehhehhe

aku :"ape!!!(nak gelak pon ada sebab aku ni selalu ajer hilang dr pandangan si jack nie)

HAHAHAHAHAHAHHAHHA...lepas ni setiap kali nak kuar shopping,aku kene duk atas kusi roda ker?


OH TIDAKKKKKK!!!!tak nak aku..