17 September 2009

# 7 : Nape tidak IPTA sekali ?

Smlm saya tgk berita tv3, Menteri Pelajaran umumkan cuti sekolah pada jumaat 18hb Sep 09 sebagai cuti utk persiapan alik raye..tetapi KENAPE SEKOLAH AJER?? KENAPE TIDAK IPTA skali?? bagi la kami cuti utk membuat persiapan balik kg..sabar je la..dah saya ada kelas jumaat PETANG..Terpakse la pegi class..dah class 2 jam.Nnt tak psal-psal kene band time final exam...Isnin lepas, time dlm class tersebut, my classmate ada bagi cadangan kat lecture itu..tapi ini kate die.

classmate :" Sir, kami nk cancel kelas ari jumaat leh x?sbb ramai dah balik KG."

Lecture :"i cannot cancel the class"

me :"ala Sir, sume dah balik KG (sememangnye saya nk ponteng class tu)."

Lecture : "cannot laaa"

me :"paper je la sir" (ngan nada geram)

mmg geram je ngn Lecture ni..arap sayanye tiket bus jumaat mlm jer..kalo x mmg dh ponteng dah...Sabar jer la.. Tetibe kul 11pm, yanny (budak dari Matrik Ipoh) call..die ckp die alik khamis.bus di awal sehari sbb jumaat cuti.Matrik ini kire cm sekolah gak ker??hehehhe..bus gerak kul 5pm.so,terpakse bukak pose dlm bus la..so smpai KL dlm mlm kot..bagus gak dak ipoh ni alik awal..leh gi jalan-jalan kt KL dlu...


so, yanny...see u tonight

No comments: